Likemannsbåten til Syndrom nr.4 2011
Skrevet av: Marit Rokkones, publisert 05.12.2011

 

 

Hei alle sammen Ønsker dere alle velkommen om bord i årets siste likemannsbåt.

Ja nå er snart atter et år gått, og julen står for døren.

 

Jeg må først få takke til A.L.F Troms for 3 travle og innholdsrike dager i Tromsø, med veiledning og fruktbart samarbeid.

Det ble også satt stor pris på at advokat Hasse Benberg fra advokatkontoret Nidaros var til stede, med viktig informasjon. Han satte også av tid til enkeltsamtaler for de som hadde behov for det.

På fredagskvelden var det duket for et kjempegodt julebord, hvor pianisten spilte julen inn.

Dette ble en koselig avslutning på noen hektiske dager. Vi sender mange gode tanker til dere alle sammen.

Når det er så mange av medlemmene som er i utredningsfasen, er det viktig å få til et godt teamarbeid mellom den skadde, advokat og veiledere.

 Jeg må igjen få minne alle som er i utredningsfasen hvor viktig det er med en så detaljert yrkeshistorikk som mulig. Be om hjelp hvis du har problemer med å komme i gang eller sitter fast.

 Dette dokumentet vil følge saken din gjennom hele systemet, fra Arbeidsmedisinsk til NAV og forsikring.

Det gjør utredningen lettere for de som skal utrede deg, når de får et grundig innblikk i hvilke stoffer du har jobbet med. Få med typer kjemikaler, vaskemidler, rengjøringsmidler, maling, lakk, inneklima, temperaturer i arbeidsmiljøet, forstøvning, utluftning, og alt som har med arbeidssituasjonen din å gjøre. Det er også viktig å få med reaksjoner ved kontakt med de forskjellige stoffene.

 Gå på medlemsmøter, snakk med likemenn i de lokale lagene og folk som er ferdige med sakene sine, og ikke  å glem å rådfør deg med advokaten din.

Les i nye og gamle Syndrom (medlemsbladet i A.L.F), du finner alle utgavene på A.L.F sin hjemmeside, der finner du også VEIVISEREN til A.L.F.

Veiledningspermen er også et viktig hjelpemidddel. Den finns i alle lokallag og også på A.L.F.`s hjemmeside, i den finns også datablad på de fleste kjemikaler.

Hvis du gjør denne jobben grundig, bør du til slutt få en riktig diagnose.

 Jeg og Svein ser at det går som en rød tråd gjennom hele utredningen, at for å få en riktig diagnose må det følge en forståelig og grundig yrkeshistorikk. Den er selve grunnmuren og den må være solid.

 BRUK OSS I VEILEDNINGSTJENESTEN AKTIVT, VI ER HER FOR DEG.

Så vil jeg tilslutt ønske oss alle en riktig GOD JUL og et GODT NYTTÅR, og husk at det er mange som sliter og er alene i denne tiden, derfor er det nå ekstra viktig og ta vare på hverandre og være et medmenneske.

 Jeg sender dere alle masse lys og gode tanker og så treffes vi i neste havn om ikke før.

 Vennlig hilsen: Marit Rokkones.

 

 

 

 

 

 

 

 

<< Gå tilbake