Minneord Oddvar Petersen
Skrevet av: Jan Arne Dammen, publisert 03.07.2017

Det var med stor sorg vi mottok den triste beskjeden om at vår venn Oddvar Petersen var gått bort. Oddvar måtte gi tapt for kreften og sovnet stille inn natt til lørdag etter lang tids sykdom. Oddvar Petersen var grunnleggeren av Landsforeningen for Løsemiddelskadde, nå Arbeidsmiljøskaddes Landsforening.  Oddvar fikk tidlig kjenne på kroppen hva arbeidet med løsemidler og kjemikalier kunne gi av helseplager. «Skadeskutt» følte han seg ensom med sine plager og tenkte at det må da finnes andre med slike yrkesrettede helseplager. Som en handlingens mann tok han en telefon til NRK og ble invitert opp til NRK huset på Marienlyst. Dette var i 1986 og han fikk slippe til i radioprogrammet «Sånn er livet».

 

På bildet forbereder Oddvar sitt innlegg i Stortingets åpne høring i 2008 om en sterkere satsing på yrkessykdommer.

Henvendelsene begynte å komme og han leide seg en postboks som stadig ble fylt opp. Dette var den spede begynnelsen til foreningen som etter hvert ble en del av Norges Handikapforbund og foreningen fikk fylkeslag over hele landet.

Oddvar var kunnskapsrik med et enormt kontaktnett og vi er mange som har fått et bedre liv, takket være initiativet fra Oddvar.  I 2009 mottok han foreningens ærespris og i 2011 mottok han Norges Handikapforbunds Gullnål.  

Vi bøyer oss i takknemlighet for hva du har betydd for oss i Arbeidsmiljøskaddes Landsforening.

Våre tanker går til familien.

Vi lyser fred over ditt minne.

<< Gå tilbake