Buskerud
4 dagers tur til Flor og Fjære fra 15. august
Publisert: 15.05.2022

 

4 dagers tur til Flor og Fjære fra 15. august Vi reiser med Svidals Minibuss og Turbilservice. Turen er et samarbeid med NHF Vestfossen.

 Ikke passer vel utrykket «du tror det ikke før du får se det» bedre enn akkurat når opplevelsene på denne turen skal beskrives. Vel er Nordsjøveien og det sørvestlandske kystlandskap både malerisk og vakkert, våre fjelloverganger mektige og høyfjellsnaturen storslått, men når du etter en herlig båttur går i land på øya Sør Hidle da……. Her åpenbarer det seg en blomsterprakt man ikke kunne tenke seg fantes ute i det norske havgapet. Skulle du ha vært her tidligere så har det de siste to årene skjedd store utvidelser og nye hager er kommet til. Vi kan love deg mange fantastiske opplevelser. Påmelding så rask som mulig.


Les mer >>
Førjulstur med julebord og bålkaffe
Publisert: 28.06.2022

Sammen med NHF Vestfossen inviterer vi på Julemarked på Oset Høyfjellshotell. Onsdag 30.november til fredag 2.desember 

Vi trives på Oset som oser av atmosfære og vi kobler av noen dager med en førjulstur. På julemarkedet stiller mange lokale utstillere ut sine produkter, så her er det muligheter til å finne en spesiell julegave.

Turen starter fra Eknes og Vestfossen stasjon og vi kjører via Noresund og Gol. Vel framme på Oset får vi servert julegrøt med mandel. Etter at vi har sjekket inn er det muligheter for en tur i bassenget eller en rusletur med eller uten ski, eller bare slappe av ved peisen. Klokken 19.00 møtes vi til middag før vi avslutter kvelden med sosialt samvær i salongen. Det er også muligheter for å delta på kanefart og BÅLKAFFE hører med!!


Les mer >>
Tur til Roseslottet
Publisert: 25.03.2022

Med Svidals Minbusser og Turbilservice. 

Det blir frokost på Thon Hotell i Sandvika før vi kjører opp i Holmenkollen og Roseslottet. Blir en liten tur i Holmenkollanlegget etterpå før vi kjører til Frognerseteren for lunch. Blir også muligheter for softis på Lierkroa på hjemveien. Ordinær pris 1300.- Medlemmer kr 500.- 

Avreise Vestfossen stasjon kl. 8.30 - Hokksund stasjon kl. 8.45 og fra Eknes kl. 9.00 

 

Ta kontakt med Inger Lise

 


Les mer >>
Rundtur Sandefjord -Strømstad
Publisert: 31.03.2022

 I samarbeid med NHF Vestfossen arrangerer vi en rundtur Sandefjord – Strømstad. Reiseselskapet er denne gang Buss og Reiseservice.  

Vi legger i vei den 25 april fra Vestfossen stasjon kl. 07.30 kjører videre til Eknes skole avgang kl. 07.45. Derfra går turen til Sandefjord og går om bord i Color Lines ferge som har avgang kl.10.00. Vi har reserverte plasser under hele overfarten og det store frokostbordet står og venter. Ombord tilbys fine handlemuligheter til hyggelige sjø priser.

 


Les mer >>
Årsmøte utsatt til 14.mars
Publisert: 26.01.2022

Grunnet usikkerheten rundt pandemien og smittesituasjonen utsetter vi årsmøtet til mandag 14. mars. Møtet blir holdt på Hermannsenteret i Mjøndalen kl. 18.00. Mer info i «kalender» på høyre side.

Ha det fint og ta vare på hverandre!


Les mer >>
Julehilsen
Publisert: 22.12.2021

Nok et annerledes år er snart omme og vi har hatt våre utfordringer. Heldigvis kunne vi i sommer møtes på Årbogen og i høst hos Cafe Berg. Og ikke minst fikk 40 medlemmer fra oss og NHF Vestfossen en fin firedagers tur på Oset Høyfjellshotell i september. På vårt første medlemsmøte 11. oktober serverte vi kake med påskriften «ENDELIG». Vi var nok for tidlig ute, for nå er pandemien over oss igjen. Men før samfunnet gikk i lås så hadde vi sammen med NHF Vestfossen en fin båttur til Sverige i oktober og en juletur til Ringnes Gård i november.

Vi ser frem til å treffes og komme oss ut på tur igjen så snart som mulig, og har bestilt en dagstur til Roseslottet onsdag 4. mai.

Med dette ønsker vi i styret alle en riktig god jul og godt nyttår!

Hilsen

Olav, Inger-Lise, Sverre, Kåre, Nils Petter, Sigurd, Tove og Jan Arne


Les mer >>
Innkalling til årsmøte 14.2.2022
Publisert: 13.12.2021

Styret innkaller herved til årsmøte i A.L.F. Buskerud. Årsmøtet avholdes den 14.februar kl.18.00 på Hermansenteret i Mjøndalen.

Saker som ønskes å ta opp på årsmøtet, må sendes styret senest innen 10. januar.  

 Dagsorden

Sak 1 Konstituering

Sak 2 Årsberetning

Sak 3 Regnskap

 Sak 4 Budsjett

 Sak 5 Innkomne

Sak 6 Valg              

 Styret har bestått av leder Jan Arne Dammen, Nestleder: Olav Olavsbråten.

Kasserer: Olav Olavsbråten, Sekretær Inger-Lise Olavsbråten,

Styremedlemmer: Sverre Heimsvik, Sigurd Olavsbråten, Nils Petter Berg.

Varamedlemmer: Tove J. Bjørge, Kåre Hansen.

Disse er på valg: Nestleder Olav Olavsbråten, sekretær Inger-Lise Olavsbråten

Styremedlemmer: Sverre Heimsvik, Sigurd Olavsbråten.

Varamedlemmer. Tove J. Bjørge og Kåre Hansen

Hilsen styret.

 


Les mer >>
Julemøtet avlyst
Publisert: 07.12.2021

Vi må dessverre avlyse julemøtet 2021 grunnet usikkerhet rundt korona-situasjonen. Nå anbefales det å ha mindre nærkontakter og vi er alle litt engstelige for den nye varianten av Corona. Vi har derfor bestemt oss for å avlyse/utsett arrangementet. Alle som har forhåndsbetalt, vil få pengene tilbake.

Vi lever i en tøff tid. Ta vare på hverandre og hold dere trygge. Så fort det lar seg gjøre vil vi arrangere en sammenkomst med god mat og drikke. Ha det godt alle sammen.

Hilsen styret.


Les mer >>
«Hørselstap – en utfordring»
Publisert: 25.10.2021

Det er flere i foreningen som har fått utfordringer i forhold til hørselen. Derfor har vi invitert audiolog og rådgiver Vemund Vasshaug fra NAV Hjelpemiddelsentral til medlemsmøte mandag 15. november.

Han kommer og vil informere og svare på spørsmål om hørselstap og vil også ha med seg noen hjelpemidler.

Har du spørsmål om hørsel, ja da er dette kvelden!

Et spørsmål er: Hva bør vi andre ta hensyn til?

Hermannsenteret kl. 18.00.


Les mer >>
Alle skal med - Høsttreffet 2021
Publisert: 20.10.2021

 

«Alle skal med». Noen er på topptur, andre på sykkeltur, noen koser seg i solveggen og vi ruller og går og er på stolpejakt.

Sammen med NHF Vestfossen er vi endelig på tur igjen. I snart 2 år har Covid-19 satt en stopper for alle våre aktiviteter og denne høstturen var etterlengtet. Det var 23. juni jeg kontaktet Oset Høyfjellshotell og tok en sjans og booket rom for 40 personer. Spenningen var stor når vi sendte ut invitasjon, hvor mange ville bli med? Inger-Lise Olavsbråten tok seg av registreringen og hun fikk nok å gjøre. For maken til respons! Men fra juni til september er lang tid i disse koronatider. Ville det la seg gjennomføre? Ville landet bli nedstengt igjen?

 


Les mer >>
Program for Høsttreffet
Publisert: 24.08.2021

 

Det er hyggelig å ønske velkommen til Høsttreffet 2021. Vi er 41 påmeldte til turen og det er veldig hyggelig at du/dere vil bli med på turen.

Det siste halvannet året har vært spesielt for oss alle. Koronapandemien har gitt store begrensninger i aktivitetene våre. Mange av oss har sittet isolert uten noe særlig sosial kontakt. Det viktigste formålet med turen er det sosiale og komme i gang igjen.

Vi legger opp til sosialt samvær med til turer i fjellet, aktiviteter som pilkast, hesteskokasting, bålkaffe etc. På kveldene vil samles til quiz og kanskje får vi noen fine Prøysen historier. Har du noe du kan bidra med, så si fra.


Les mer >>
Høsttreffet 2021 – HLR oppfrisking
Publisert: 30.06.2021

Oset fra 2.- til 5. september

Det siste halvannet året har vært spesielt. Koronapandemien har gitt store begrensninger i aktivitetene våre. Ikke ble det høsttreff og julebord i fjor, medlemsmøtene har vi ikke kunnet holdt. Vi fikk i land årsmøtet, men ikke som vi pleide. Det har vært vanskelig å ikke kunne møtes, så nå trenger vi luft under vingene.

Nå har vel alle fått «to stikk i armen» og myndighetene har fått bedre kontroll på smitten. Vi har begynt å møtes igjen på Årbogen hver onsdag og nå håper vi å få arrangert et høsttreff i september.

 

 

 


Les mer >>
Oljearbeidere kjemper for erstatning
Publisert: 22.02.2021

Stortinget skal igjen drøfte de skadde oljearbeidernes sak. Samtidig har Ekofiskarbeideren Bjarne Kapstad klaget sin sak inn for Menneskerettsdomstolen i Strasbourg. I 2007 ble 700 oljearbeidere ansatt i Phillips Petroleum fra den tidlige tiden spurt om helsetilstanden de har i dag. Undersøkelsen ble gjort av Arbeidsmiljøskaddes landsforening, ALF.

- Svarene viste at 357, over halvparten, var uføretrygdede. 126 hadde fått kreft. 136 var døde, sier nestleder i ALF Offshore, Jan Terje Biktjørn til NRK. Les mer på NRK og i SYNDROM på neste side.


Les mer >>
Ut i det blå
Publisert: 20.01.2021

Året 2020 ble veldig annerledes enn det vi i vår villeste fantasi kunne tenkt oss. Turer og treff ble avlyst, vi satt på hver vår tue og lengtet etter å treffes. Nå som vaksinen er på gang kan vi håpe at høsten 2021 er vi på farta igjen. Her har jeg satt opp to turforslag. Navnene på stedene er i kode og med anførselstegn. Bildene er ikke en ledetråd!

Bli med og finn ut hvor vi skal.

 


Les mer >>
Innkalling til årsmøte 2021
Publisert: 19.01.2021

På grunn av koronasituasjon er årsmøtet som var planlagt i februar utsatt til 8.mars. Hvordan vi skal få gjennomført det vil vi komme tilbake til, det avhenger av myndighetenes restriksjoner.  Forslag til styret må være inne innen 10. februar. Send det til Inger-Lise på mail.

Vi håper at vi snart kan møtes og ta opp igjen vårt faste program. Nå som vaksinasjon har begynt, kan vi håpe at på høsten 2021 så er vi på tur igjen. Saksliste på neste side:


Les mer >>
Kjære medlemmer
Publisert: 21.12.2020

2020 har vært et utfordrende år for oss alle. Nå på tampen av året er det på plass med en kort oppsummering fra styret.

Koronaen har bydd på mange uventede situasjoner. Etter nedlukkingen i mars måtte styret ta en vanskelig beslutning om å avlyse medlemsmøtene og de faste onsdagstreffene. Det var heller ikke enkelt å avlyse det planlagte høsttreffet og det tradisjonelle julemøtet.


Les mer >>
Julemøtet 2020 avlyst
Publisert: 04.11.2020

Som følge av de nye koronareglene må vi dessverre  avlyse vårt tradisjonelle julemøte i år. Det er ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede. Arrangementer med flere enn 20 personer til stede er ikke tillat når arrangementet er innendørs og det ikke er fast seteplassering.

Det er trist, men sånn er det. Det viktigste er helsen og få kontoll på smitten.

Ta vare på hverandre! Vi snakkes!

 


Les mer >>
3-lags vaskbare munnbind
Publisert: 03.11.2020

Coronaviruset må vi nok slite med en stund til. Myndighetene kommer med stadig nye råd og restriksjoner.  Som et tilbud til våre medlemmer kan vi nå tilby 3-lags vaskbare munnbind, levert av Skogholt. Munnbindet dreper opp til 99,9 % av bakteriene. Fargen er sort og strammes lett med elastiske stropper. 

https://www.skogholt.no/


Les mer >>
Lunsj på Lampeland Hotell
Publisert: 21.10.2020

Sommeren er over, klokka skal skrus tilbake. For å gjøre overgangen til mørketida litt lysere inviterer NHF Vestfossen til lunsj på Lampeland Hotell i Flesberg mandag 9.november.

Det blir satt opp buss fra Eknes med avgang kl. 11.00. Vi kjører så til Vestfossen og tar med medlemmer derfra før vi setter lursen mot Lampeland. Lunsjen blir servert kl. 13.00. Vi følger koronarestriksjonene med avstand og antibac. Prisen er satt til kr. 300.- pr pers. som betales til kotonr. 2220.27.11085 Påmelding til Inger-Lise innen mandag 2.november. 

 


Les mer >>
Onsdagstreff
Publisert: 30.09.2020

Vi har i sommer hatt onsdagstreff på Årbogen, med bra oppmøte. Nå som høsten er kommet har vi funnet et nytt sted som tilfredsstiller kravene om smittevern. Kafeen på Solbergsenteret ble for trang og vi har lett etter et nytt. Det har vi funnet på Kafé SULT som holder til i samme lokaler som Nedre Eiker Bibliotek.

   


Les mer >>
Dagstur til Kistefos og Hadeland 2.oktober
Publisert: 07.09.2020

Avreise fra Eknes skole kl. 09.00 og Vestfossen stasjon kl. 09.30. Turen går til De historiske bygningene etter A/S Kistefos Træsliberi som er innlemmet i industrimuseet, hvor det gamle tresliperiet er hjertet i den historiske formidlingen.  Skulpturparken inneholder nærmere 40 spektakulære skulpturer av norske og internasjonale samtidskunstnere. Vi får omvisning med guide i træsliperiet kl. 11.00. Vi reiser med Buss og Reiseservice AS. 

 


Les mer >>
Korona stopper alle våre aktiviteter
Publisert: 16.03.2020

På grunn av den situasjonen landet nå er i med Koronasmitte, avlyser vi våre aktiviteter framover. Dette gjelder i første omgang våre onsdagstreff på Solbergsenteret. Sommerturen til Haldenvassdraget som vi planla sammen med NHF Vestfossen legges på is foreløpig. Vi vil komme med ny informasjon når situasjonen endrer seg. Ta vare på hverandre!

 


Les mer >>
Takk til vår sekretær
Publisert: 11.02.2020

Inger-Lise Olavsbråten ble valgt som sekretær i 2000 og har siden hatt dette vervet. Et verv hun har gjort til terningkast seks! Vi er evig takknemlig for den jobben hun gjør og for min egen del hadde jeg ikke kunnet fungere i lederjobben uten den støtten og hjelpen hun gir. 20 år er lang tid og vi er veldig glade for at hun fortsatt vil være med. Blomstene er vel fortjent! 


Les mer >>
A.L.F. Buskerud - et aktivt lag
Publisert: 11.02.2020

Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud holdt sitt årsmøte i Mjøndalen 10. februar hvor 27 medlemmer møtte opp. Det er nå 60 medlemmer i A.L.F. Buskerud.

Årsmøtet ble innledet med ett minutts stillhet, til minne om Kurt Pedersen som gikk bort i 2019. Kurt satt i styret i foreningen i flere år. Jan Ronald Skogsrud fra NHF Vestfossen ledet årsmøtet.

Årsmeldingen viste at det har vært stor aktivitet med medlemsmøter, trimturer, ukentlige kafétreff og turer.


Les mer >>
Innkalling til Årsmøte den 10. februar 2020
Publisert: 04.01.2020

Sted: Hermansenteret i Mjøndalen kl.18.00

Dagsorden:

Sak 1 Konstituering

Sak 2 Årsberetning

Sak 3 Regnskap

Sak 4 Budsjett

Sak 5 Innkomne forslag

Sak 6 Valg

Forslag må være styret i hende senest mandag 20. januar.


Les mer >>
Godt Nyttår
Publisert: 02.01.2020

Vi ønsker alle ett riktig godt nyttår! 


Les mer >>
Julemøte
Publisert: 23.11.2019

Julemøte 2019 Mandag 9.desember kl.18.00

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også!

Sett av mandag 9.desember til litt førjulshygge. På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

Egenandelen er kr. 200,- for medlemmer, kr 350.- for andre.

Kontakt Olav Olavsbråten på 480 05 275

 


Les mer >>
Bildeserie fra Lillehammer
Publisert: 25.09.2019

En bildeserie fra vår 4-dagers tur til Lillehammer, men besøk på Prøysenhuset, Norsk Veimuseum, Hunderfossen, Maihaugen, Cadillac Diner på Tretten og på Løyten brenneri.


Les mer >>
Opplevelelsene sto i kø ved Lillehammer
Publisert: 25.09.2019

Takk til deg Jan Arne, styret og Svidal bussreiser for en fantastisk langweekend. Ene " lykkepille " etter den andre kom løpende på en snor; veimuseum, Hunderfossen med en fantastisk «helikoptertur». Besøk på Prøysenhuset hvor vi spiste en god lunsj, besøkte Lysgårdsbakken, spaserte en tur i Lillehammer. Var på flotte Maihaugen, en opplevelse utenom det vanlige var også Cadillac diner hvor vi spiste hamburger og drakk flaskecola. På Scandic hotell hygga vi oss med god mat og quiz på kvelden. Tusen takk for en fantastisk tur, skriver Børre og Tove Kretz.


Les mer >>
Høsttreffet 2019
Publisert: 19.07.2019

Bli med til Lillehammer 12. – 15 september 2019

Med Per Olav Svidal bak rattet setter vi kursen mot Lillehammer og en 4 Dagers tur med avreise 12. september 2019 fra Eknes skole. Påmeldingsfrist 5.august.

Siden OL var på Lillehammer har byen utviklet seg videre som turist destinasjon og dagene bruker vi til å se på mange av de severdighetene som finnes i området. På vei til Lillehammer besøker vi Prøysenhuset og Prøysenstua. Her får vi høre mer om livet til artisten, forfatteren og dikteren Alf Prøysen– Vi besøker det nye motorhistoriske museet på Hunderfossen samt en deilig lunsj i Trollsalen i Ivo Caprinos eventyrgrotte. Og er man på Lillehammer så må man nesten besøke Maihaugen.

På hjemturen besøker vi Løiten og Løiten Brenneri. Her spiller Gotmar en manns teateret «En Akevisitt» Det er en av verdens mest spilte teater stykker. Hele 6 roller bekler Gotmar under forestilling. En munter historie som får frem smilet hos de aller fleste.  Og vi avslutter med 1 glass Akevitt!

 Ordinær pris 5 900,- Medlemspris 4 400,- . Tillegg for singel rom kr 1 650,-


Les mer >>
Onsdagstur til Børre og Tove
Publisert: 24.05.2019

Onsdag 5.juni er vi invitert til sommertreff hos Tove og Børre Kretz Vi møtes på Eikersenteret kl. 11.00 og kjører samlet. Gi et vink til Inger-Lise Olavsbråten så vi har en liten oversikt over hvor mange vi blir. VÆRFORBEHOLD!


Les mer >>
Willy Gustavsen hedret
Publisert: 14.05.2019

Willy Gustavsen fra Krokstadelva er blitt tildelt Norges Handikapforbunds hederstegn i sølv. Prisen ble delt ut på lagets medlemsmøte i mai. Willy har vært medlem i Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud (A.L.F. Buskerud) siden 2003 og er lagets muntrasjonsråd og vært lagets revisor siden 2010.

 

 


Les mer >>
Medlemsmøte med litt ekstra
Publisert: 03.05.2019

Dette er det siste medlemsmøtet før sommerferien og vi må legge planene for høsten. Vi er 39 påmeldte til Oslo-turen 22.mai og informasjon om denne legges fram i kveld. Vi spanderer på oss kake til kaffen i tillegg til de sedvanlige rundstykkene og selvfølgelig blir det salg av lodd. 

Og vi har en overraskelse! Møt opp!

 


Les mer >>
Holmenkollen og Akershus Festning
Publisert: 08.04.2019

Sammen med NHF Vestfossen jobber vi med en dagstur til Oslo onsdag 22. mai i samarbeid med Svidal Buss og Turbilservice. 

Vi starter dagen i Vestfossen kl.8.00 bussen kjører så til Eknes hvor vi reiser kl.8.30 og tar opp resten av følget, frokost på Olsofjord Hotell. Ved Akershus Festning blir det en historisk omvisning, før vi setter kursen mot Holmenkollen og en omvisning der. Lunsj blir det på Frognerseteren. Vi regner med å være tilbake i Drammen kl. 17.00

 

 


Les mer >>
Tanker fra årsmøtet til NHF Oslofjord Vest
Publisert: 03.05.2019

Hvordan kan vi jobbe sammen med om en ny tid i NHF? Det var et av spørsmålene i programmet til NHF Oslofjord Vest under årsmøtekonferansen 2019. Et forslag må være å se og inkludere alle i organisasjonen og ikke bare bevegelseshemmede.

Husk at et menneske er ikke bare det du ser!

Jeg var delegat for A.L.F. Buskerud på årsmøtekonferansen til NHF Oslofjord Vest. Programmet var interessant med bl.a. besøk av stortingspolitikere. Selve årsmøtet 2017 – 2018 ble holdt i et rasende tempo og vi bli tidlig ferdig til glede for mange. Spørsmål om pauser ble ikke tatt hensyn til og med en kognitiv skade (redusert hukommelse, svekket konsentrasjonsevne) som løsemiddelskadene gir, ble møtet tøft. Vi fra A.L.F. Buskerud reiste hjem og stod over dag to, for min del med hodepine og helt utslitt.

Er det en trapp, er det et rom som ikke fungerer, så blir det ramaskrik og de roper Universell Utforming. Men de bryr seg katten om medlemmer med andre utfordringer. En navlebeskuende forsamling, er vel det rette ordet.

Vi som har fått en løsemiddelskade også slagrammede har de samme utfordringene, vi greier ikke sitte i møte time etter time og få med oss alt. Vi trenger pauser innimellom, så bolker av 45 min til en time før en 10 minutters pause er det jeg ber om.   

Jeg har vært medlem siden 1993 tallet og har tatt det opp igjen og igjen.

Jan Arne Dammen

 

 


Les mer >>
Brannmenn og kreftrisiko
Publisert: 13.01.2019

En rekke undersøkelser fra flere land har funnet ut at brannmenn har høyere risiko for enkelte former for kreft enn gjennomsnittsbefolkningen. Hvorfor er det slik? Forskere fra STAMI ( Statens Arbeidsmiljøinstitutt) vil finne svar på hvorfor brannmenn har høyere risiko for å få enkelte former for kreft.

Se filmen på neste side 


Les mer >>
Invitasjon julemøte 2018
Publisert: 13.11.2018

En sommer er over og julen nærmer seg med stormskritt. Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen kl. 18.00.

Vi kan by på god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen! Sett av mandag 10.desember til litt førjulshygge. 

På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

 


Les mer >>
Opplevelsesrikt høsttreff
Publisert: 23.09.2018

Så var dagen kommet for årets høsttur i A.L.F. Buskerud som i år fyller 30 år. Høsttreffet er for medlemmene årets høydepunkt. Alle var morgenfriske og opplagte da turen startet fra Eknes skole i Krokstadelva. Som tidligere var det buss fra Svidal Minibuss og Turbilservice med Per Olav bak rattet, en stødig sjåfør med godt humør. Vi kjørte opp Hallingdal en stopp på Krøderen Kro, videre innom Bjørneparken på Flå som er et populært møte med firbente som tobente.


Les mer >>
Vi møtte Huldra
Publisert: 18.09.2018

Med Svidal Minibusser og Turbilservice fikk vi ett fantastisk høsttreff. Treffet gikk over 4 dager og opplevelsene sto i kø, fra vi møtte Berte Skrukkefyllhaugen i Bjørneparken. Vi bodde på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo, som alltid har god mat og service. (Litt tynt på glutenfrie brødvarer). Behagelig sjåfør som brakte oss over fjellet og ned til Flåm, med innlagte pauser. Fra Flåmsbanen fikk vi både høre og se huldra. Om vi ikke gikk i Monsens fotspor, så var vi nå på Tuva Seter og hadde en fin dag i fjellet. Varm suppe og nystekte vafler smaker utrolig godt etter en rusletur i fjellet med alle værtyper, vi fikk også en liten forsmak på vinteren. På hjemturen var vi innom Uvdal stavkirke og lunsjen tok vi på Veggli Vertshus før vi returnerte tilbake til hverdagen. Takk for turen alle sammen! 

Bilder etc ser du på vår FB side her 


Les mer >>
Høsttreffet 2018
Publisert: 14.03.2018

I år går turen til Geilo fra torsdag 13. til søndag 16. september med Svidal Turbilservice.

Basen blir Bardøla Høyfjellshotell på Geilo. Det blir tur med Flomsbanen, vi besøker Tuva Seter og på hjemveien besøker vi Uvdal stavkirke.  

Betalingsfrist: Senest 9.september betalt til konto. 9015.05.09490

Torsdag går turen fra Drammen med en liten stopp ved Krøderen Kro. Videre til Bjørneparken i Flå hvor vi får servert lunsj og får hilse på Berthe Skrukkefullhaugen som var den siste som var fast bosatt inne i vassfaret. Etterpå får vi se nærmere på dyrene i parken. Det blir også besøk i det nye huset hvor vi finner slanger og krokodiller.  Fra Flå kjører vi videre til Bardøla Hotell på Geilo hvor det blir middag på kvelden.

Se resten av programmet:


Les mer >>
Dagstur til Oscarsborg
Publisert: 14.02.2018

Onsdag 13. juni besøker vi Oscarsborg Festning. Avreise fra Eknes i Krokstadelva kl. 8.30. Turen går over Hurumlandet til Drøbak. Vi får servert frokost på Reeskaug Hotell. Når vi først er i Drøbak tar vi en tur innom Julehuset og Akvariet før vi tar båten over til Oscarsborg Festning. Her blir det en guidet omvisning og vi får høre hva som skjedde her i morgentimene den 9.april 1940. Etter omvisningen samles vi i restaurant Forpleiningen til en 2 retters middag før vi returnerer til fastlandet og vender nesa mot Drammen igjen. Foto Forsvarsbygg/Einar Ingvaldsen 


Les mer >>
Årsmøte 2018
Publisert: 14.03.2018

Årsmøtet ble holdt på Hermansenteret i Mjøndalen 12. februar 2018.

29 medlemmer møtte opp, samt Anna-Lisbeth Mikalsen fra NHF som ledet årsmøtet. Leder ønsket alle de fremmøtte velkommen til årsmøte som ble innledet med 1 minutts stillhet, da 2 av våre medlemmer hara gått bort.

Årsmøtet gikk raskt og greit unna. Valg av nestleder tok litt tid, da Arne Hultberg ikke tok gjenvalg. Da ingen ville påta seg oppgaven sa kasserer Olav Olavsbråten seg villig til også bekle den rollen. Sekretær Inger-Lise Olavsbråten og styremedlemmene Sigurd Olavsbråten og Sverre Heimsvik ble gjenvalgt. Det samme ble revisorene og valgkomiteen. Tove J. Bjørge kom inn som nytt varamedlem etter Else Berit Warhuus.

A.L.F. Bukserud er 30 år i år, og vi markerte det med marsipan- og bløtkake etter årsmøtet. 

Styret ser da slik ut:


Les mer >>
Hvor går ferden i år?
Publisert: 07.02.2018

Minner om årsmøtet mandag 12. februar kl.18.00. I tillegg til vanlig årsmøtesaker vil aktivitetene for 2018, som turer bli lagt fram. Det vil bli anledning til påmelding allerede nå. Vi avlutter kvelden med kaffe og litt å bite i og selvfølgelig må vi ha loddsalg. 

Anna-Lisbeth fra regionskontoret kommer og det håper jeg du også gjør.

Velkommen skal dere være!


Les mer >>
Trakassering
Publisert: 12.01.2018

 

Den ene saken etter den andre rulles opp. I 2009 hadde Syndrom en større sak om seksuell trakassering på Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Den gang sa Arbeidstilsynet at det hadde Arbeidstilsynet ikke noe med, da de anså det som en privatsak.

 

 


Les mer >>
Vi jubilerer
Publisert: 05.01.2018

I år kan vi feire 30 års jubileum for jobben for et bedre liv. Vi ønsker alle medlemmer et riktig godt nytt år og minner om kafetreffene hver onsdag på Solbergsenteret. Åsmøtet er mandag 12. februar. Les mer om oss: 


Les mer >>
God Jul
Publisert: 19.12.2017

Med dette lille verset ønsker vi i A.L.F. Buskerud alle en riktig god jul! 

Må julen bli fin og
gi ro i sinnet.
La alle problemer
bli små og forsvinne.
La dagene som
kommer bli gode og fine.
God jul til deg og dine.


Les mer >>
Nettbutikker informerte ikke om farlige kjemikalier
Publisert: 13.11.2017

11 av 15 nettbutikker ga ikke tilstrekkelig informasjon om kjemikalienes farlige egenskaper til forbrukerne, da Miljødirektoratet kontrollerte dem.

Nettbutikker som selger kjemikalier, må informere kundene om kjemikalienes farlige egenskaper. Netthandel er underlagt de samme forpliktelsene som vanlige butikkhandel.

 Følger opp nettbutikkene

Stikkprøvekontrollen av de 15 nettbutikkene tidligere i år er en del av Miljødirektoratets økende kontroll med netthandel av kjemikalier og produkter til norske forbrukere.

– Det er bekymringsfullt at de fleste nettbutikkene brøt regelverket. De har nå rettet opp slik at de gir forbrukere informasjon om kjemikalienes farlige egenskaper. Det viser viktigheten av å følge opp netthandelen videre, sier avdelingsdirektør Bjørn Bjørnstad i Miljødirektoratet.

 


Les mer >>
Innvitasjon julemøte 2017
Publisert: 13.11.2017

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også! Sett av mandag 11.desember til litt førjulshygge.

På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

Egenandelen er kr. 200,- for medlemmer, kr 350.- for andre. 

Kontonr. 9015 05 09490


Les mer >>
Nytt sted for trimmen
Publisert: 07.10.2017

P.g.a. gravearbeider ved Kilen på Steinberg flytter vi utgangspunktet for onsdagstrimmen til ankeret ved Temtemoveien på Steinberg. Håper mange blir med utover høsten. Hver onsdag fra kl.10.00. 


Les mer >>
Mestringstur til Gaustatoppen
Publisert: 19.09.2017

A.L.F. Buskerud arrangerte høsttur til Telemark. 34 medlemmer fra hele Buskerud var med på turen som var spekket med opplevelser. Turen startet fra Nedre Eiker med Svidal Turbilservice, via Kongsberg og over Tuddal til Skinnarbu Nasjonalparkhotell som var utgangspunktet. Med og uten krykker, dårlige hofter og knær, noen med hjerteproblemer, tunnel- og høydeskrekk, vi mesteret det!


Les mer >>
Program Skinnarbu
Publisert: 30.08.2017

Her er det foreløpige programmet på Høsttreffen 2017. Vi blir 34 personer og det veldig hyggelig at så mange blir med. På turen til Gaustadtoppen er det mange av oss som vil pushe grenser. Vi sees!


Les mer >>