Buskerud
Takk til vår sekretær
Publisert: 11.02.2020

Inger-Lise Olavsbråten ble valgt som sekretær i 2000 og har siden hatt dette vervet. Et verv hun har gjort til terningkast seks! Vi er evig takknemlig for den jobben hun gjør og for min egen del hadde jeg ikke kunnet fungere i lederjobben uten den støtten og hjelpen hun gir. 20 år er lang tid og vi er veldig glade for at hun fortsatt vil være med. Blomstene er vel fortjent! 


Les mer >>
A.L.F. Buskerud - et aktivt lag
Publisert: 11.02.2020

Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud holdt sitt årsmøte i Mjøndalen 10. februar hvor 27 medlemmer møtte opp. Det er nå 60 medlemmer i A.L.F. Buskerud.

Årsmøtet ble innledet med ett minutts stillhet, til minne om Kurt Pedersen som gikk bort i 2019. Kurt satt i styret i foreningen i flere år. Jan Ronald Skogsrud fra NHF Vestfossen ledet årsmøtet.

Årsmeldingen viste at det har vært stor aktivitet med medlemsmøter, trimturer, ukentlige kafétreff og turer.


Les mer >>
Innkalling til Årsmøte den 10. februar 2020
Publisert: 04.01.2020

Sted: Hermansenteret i Mjøndalen kl.18.00

Dagsorden:

Sak 1 Konstituering

Sak 2 Årsberetning

Sak 3 Regnskap

Sak 4 Budsjett

Sak 5 Innkomne forslag

Sak 6 Valg

Forslag må være styret i hende senest mandag 20. januar.


Les mer >>
Godt Nyttår
Publisert: 02.01.2020

Vi ønsker alle ett riktig godt nyttår! 


Les mer >>
Julemøte
Publisert: 23.11.2019

Julemøte 2019 Mandag 9.desember kl.18.00

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også!

Sett av mandag 9.desember til litt førjulshygge. På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

Egenandelen er kr. 200,- for medlemmer, kr 350.- for andre.

Kontakt Olav Olavsbråten på 480 05 275

 


Les mer >>
Bildeserie fra Lillehammer
Publisert: 25.09.2019

En bildeserie fra vår 4-dagers tur til Lillehammer, men besøk på Prøysenhuset, Norsk Veimuseum, Hunderfossen, Maihaugen, Cadillac Diner på Tretten og på Løyten brenneri.


Les mer >>
Opplevelelsene sto i kø ved Lillehammer
Publisert: 25.09.2019

Takk til deg Jan Arne, styret og Svidal bussreiser for en fantastisk langweekend. Ene " lykkepille " etter den andre kom løpende på en snor; veimuseum, Hunderfossen med en fantastisk «helikoptertur». Besøk på Prøysenhuset hvor vi spiste en god lunsj, besøkte Lysgårdsbakken, spaserte en tur i Lillehammer. Var på flotte Maihaugen, en opplevelse utenom det vanlige var også Cadillac diner hvor vi spiste hamburger og drakk flaskecola. På Scandic hotell hygga vi oss med god mat og quiz på kvelden. Tusen takk for en fantastisk tur, skriver Børre og Tove Kretz.


Les mer >>
Høsttreffet 2019
Publisert: 19.07.2019

Bli med til Lillehammer 12. – 15 september 2019

Med Per Olav Svidal bak rattet setter vi kursen mot Lillehammer og en 4 Dagers tur med avreise 12. september 2019 fra Eknes skole. Påmeldingsfrist 5.august.

Siden OL var på Lillehammer har byen utviklet seg videre som turist destinasjon og dagene bruker vi til å se på mange av de severdighetene som finnes i området. På vei til Lillehammer besøker vi Prøysenhuset og Prøysenstua. Her får vi høre mer om livet til artisten, forfatteren og dikteren Alf Prøysen– Vi besøker det nye motorhistoriske museet på Hunderfossen samt en deilig lunsj i Trollsalen i Ivo Caprinos eventyrgrotte. Og er man på Lillehammer så må man nesten besøke Maihaugen.

På hjemturen besøker vi Løiten og Løiten Brenneri. Her spiller Gotmar en manns teateret «En Akevisitt» Det er en av verdens mest spilte teater stykker. Hele 6 roller bekler Gotmar under forestilling. En munter historie som får frem smilet hos de aller fleste.  Og vi avslutter med 1 glass Akevitt!

 Ordinær pris 5 900,- Medlemspris 4 400,- . Tillegg for singel rom kr 1 650,-


Les mer >>
Onsdagstur til Børre og Tove
Publisert: 24.05.2019

Onsdag 5.juni er vi invitert til sommertreff hos Tove og Børre Kretz Vi møtes på Eikersenteret kl. 11.00 og kjører samlet. Gi et vink til Inger-Lise Olavsbråten så vi har en liten oversikt over hvor mange vi blir. VÆRFORBEHOLD!


Les mer >>
Willy Gustavsen hedret
Publisert: 14.05.2019

Willy Gustavsen fra Krokstadelva er blitt tildelt Norges Handikapforbunds hederstegn i sølv. Prisen ble delt ut på lagets medlemsmøte i mai. Willy har vært medlem i Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud (A.L.F. Buskerud) siden 2003 og er lagets muntrasjonsråd og vært lagets revisor siden 2010.

 

 


Les mer >>
Medlemsmøte med litt ekstra
Publisert: 03.05.2019

Dette er det siste medlemsmøtet før sommerferien og vi må legge planene for høsten. Vi er 39 påmeldte til Oslo-turen 22.mai og informasjon om denne legges fram i kveld. Vi spanderer på oss kake til kaffen i tillegg til de sedvanlige rundstykkene og selvfølgelig blir det salg av lodd. 

Og vi har en overraskelse! Møt opp!

 


Les mer >>
Holmenkollen og Akershus Festning
Publisert: 08.04.2019

Sammen med NHF Vestfossen jobber vi med en dagstur til Oslo onsdag 22. mai i samarbeid med Svidal Buss og Turbilservice. 

Vi starter dagen i Vestfossen kl.8.00 bussen kjører så til Eknes hvor vi reiser kl.8.30 og tar opp resten av følget, frokost på Olsofjord Hotell. Ved Akershus Festning blir det en historisk omvisning, før vi setter kursen mot Holmenkollen og en omvisning der. Lunsj blir det på Frognerseteren. Vi regner med å være tilbake i Drammen kl. 17.00

 

 


Les mer >>
Tanker fra årsmøtet til NHF Oslofjord Vest
Publisert: 03.05.2019

Hvordan kan vi jobbe sammen med om en ny tid i NHF? Det var et av spørsmålene i programmet til NHF Oslofjord Vest under årsmøtekonferansen 2019. Et forslag må være å se og inkludere alle i organisasjonen og ikke bare bevegelseshemmede.

Husk at et menneske er ikke bare det du ser!

Jeg var delegat for A.L.F. Buskerud på årsmøtekonferansen til NHF Oslofjord Vest. Programmet var interessant med bl.a. besøk av stortingspolitikere. Selve årsmøtet 2017 – 2018 ble holdt i et rasende tempo og vi bli tidlig ferdig til glede for mange. Spørsmål om pauser ble ikke tatt hensyn til og med en kognitiv skade (redusert hukommelse, svekket konsentrasjonsevne) som løsemiddelskadene gir, ble møtet tøft. Vi fra A.L.F. Buskerud reiste hjem og stod over dag to, for min del med hodepine og helt utslitt.

Er det en trapp, er det et rom som ikke fungerer, så blir det ramaskrik og de roper Universell Utforming. Men de bryr seg katten om medlemmer med andre utfordringer. En navlebeskuende forsamling, er vel det rette ordet.

Vi som har fått en løsemiddelskade også slagrammede har de samme utfordringene, vi greier ikke sitte i møte time etter time og få med oss alt. Vi trenger pauser innimellom, så bolker av 45 min til en time før en 10 minutters pause er det jeg ber om.   

Jeg har vært medlem siden 1993 tallet og har tatt det opp igjen og igjen.

Jan Arne Dammen

 

 


Les mer >>
Brannmenn og kreftrisiko
Publisert: 13.01.2019

En rekke undersøkelser fra flere land har funnet ut at brannmenn har høyere risiko for enkelte former for kreft enn gjennomsnittsbefolkningen. Hvorfor er det slik? Forskere fra STAMI ( Statens Arbeidsmiljøinstitutt) vil finne svar på hvorfor brannmenn har høyere risiko for å få enkelte former for kreft.

Se filmen på neste side 


Les mer >>
Invitasjon julemøte 2018
Publisert: 13.11.2018

En sommer er over og julen nærmer seg med stormskritt. Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen kl. 18.00.

Vi kan by på god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen! Sett av mandag 10.desember til litt førjulshygge. 

På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

 


Les mer >>
Opplevelsesrikt høsttreff
Publisert: 23.09.2018

Så var dagen kommet for årets høsttur i A.L.F. Buskerud som i år fyller 30 år. Høsttreffet er for medlemmene årets høydepunkt. Alle var morgenfriske og opplagte da turen startet fra Eknes skole i Krokstadelva. Som tidligere var det buss fra Svidal Minibuss og Turbilservice med Per Olav bak rattet, en stødig sjåfør med godt humør. Vi kjørte opp Hallingdal en stopp på Krøderen Kro, videre innom Bjørneparken på Flå som er et populært møte med firbente som tobente.


Les mer >>
Vi møtte Huldra
Publisert: 18.09.2018

Med Svidal Minibusser og Turbilservice fikk vi ett fantastisk høsttreff. Treffet gikk over 4 dager og opplevelsene sto i kø, fra vi møtte Berte Skrukkefyllhaugen i Bjørneparken. Vi bodde på Bardøla Høyfjellshotell på Geilo, som alltid har god mat og service. (Litt tynt på glutenfrie brødvarer). Behagelig sjåfør som brakte oss over fjellet og ned til Flåm, med innlagte pauser. Fra Flåmsbanen fikk vi både høre og se huldra. Om vi ikke gikk i Monsens fotspor, så var vi nå på Tuva Seter og hadde en fin dag i fjellet. Varm suppe og nystekte vafler smaker utrolig godt etter en rusletur i fjellet med alle værtyper, vi fikk også en liten forsmak på vinteren. På hjemturen var vi innom Uvdal stavkirke og lunsjen tok vi på Veggli Vertshus før vi returnerte tilbake til hverdagen. Takk for turen alle sammen! 

Bilder etc ser du på vår FB side her 


Les mer >>
Høsttreffet 2018
Publisert: 14.03.2018

I år går turen til Geilo fra torsdag 13. til søndag 16. september med Svidal Turbilservice.

Basen blir Bardøla Høyfjellshotell på Geilo. Det blir tur med Flomsbanen, vi besøker Tuva Seter og på hjemveien besøker vi Uvdal stavkirke.  

Betalingsfrist: Senest 9.september betalt til konto. 9015.05.09490

Torsdag går turen fra Drammen med en liten stopp ved Krøderen Kro. Videre til Bjørneparken i Flå hvor vi får servert lunsj og får hilse på Berthe Skrukkefullhaugen som var den siste som var fast bosatt inne i vassfaret. Etterpå får vi se nærmere på dyrene i parken. Det blir også besøk i det nye huset hvor vi finner slanger og krokodiller.  Fra Flå kjører vi videre til Bardøla Hotell på Geilo hvor det blir middag på kvelden.

Se resten av programmet:


Les mer >>
Dagstur til Oscarsborg
Publisert: 14.02.2018

Onsdag 13. juni besøker vi Oscarsborg Festning. Avreise fra Eknes i Krokstadelva kl. 8.30. Turen går over Hurumlandet til Drøbak. Vi får servert frokost på Reeskaug Hotell. Når vi først er i Drøbak tar vi en tur innom Julehuset og Akvariet før vi tar båten over til Oscarsborg Festning. Her blir det en guidet omvisning og vi får høre hva som skjedde her i morgentimene den 9.april 1940. Etter omvisningen samles vi i restaurant Forpleiningen til en 2 retters middag før vi returnerer til fastlandet og vender nesa mot Drammen igjen. Foto Forsvarsbygg/Einar Ingvaldsen 


Les mer >>
Årsmøte 2018
Publisert: 14.03.2018

Årsmøtet ble holdt på Hermansenteret i Mjøndalen 12. februar 2018.

29 medlemmer møtte opp, samt Anna-Lisbeth Mikalsen fra NHF som ledet årsmøtet. Leder ønsket alle de fremmøtte velkommen til årsmøte som ble innledet med 1 minutts stillhet, da 2 av våre medlemmer hara gått bort.

Årsmøtet gikk raskt og greit unna. Valg av nestleder tok litt tid, da Arne Hultberg ikke tok gjenvalg. Da ingen ville påta seg oppgaven sa kasserer Olav Olavsbråten seg villig til også bekle den rollen. Sekretær Inger-Lise Olavsbråten og styremedlemmene Sigurd Olavsbråten og Sverre Heimsvik ble gjenvalgt. Det samme ble revisorene og valgkomiteen. Tove J. Bjørge kom inn som nytt varamedlem etter Else Berit Warhuus.

A.L.F. Bukserud er 30 år i år, og vi markerte det med marsipan- og bløtkake etter årsmøtet. 

Styret ser da slik ut:


Les mer >>
Hvor går ferden i år?
Publisert: 07.02.2018

Minner om årsmøtet mandag 12. februar kl.18.00. I tillegg til vanlig årsmøtesaker vil aktivitetene for 2018, som turer bli lagt fram. Det vil bli anledning til påmelding allerede nå. Vi avlutter kvelden med kaffe og litt å bite i og selvfølgelig må vi ha loddsalg. 

Anna-Lisbeth fra regionskontoret kommer og det håper jeg du også gjør.

Velkommen skal dere være!


Les mer >>
Trakassering
Publisert: 12.01.2018

 

Den ene saken etter den andre rulles opp. I 2009 hadde Syndrom en større sak om seksuell trakassering på Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo. Den gang sa Arbeidstilsynet at det hadde Arbeidstilsynet ikke noe med, da de anså det som en privatsak.

 

 


Les mer >>
Vi jubilerer
Publisert: 05.01.2018

I år kan vi feire 30 års jubileum for jobben for et bedre liv. Vi ønsker alle medlemmer et riktig godt nytt år og minner om kafetreffene hver onsdag på Solbergsenteret. Åsmøtet er mandag 12. februar. Les mer om oss: 


Les mer >>
God Jul
Publisert: 19.12.2017

Med dette lille verset ønsker vi i A.L.F. Buskerud alle en riktig god jul! 

Må julen bli fin og
gi ro i sinnet.
La alle problemer
bli små og forsvinne.
La dagene som
kommer bli gode og fine.
God jul til deg og dine.


Les mer >>
Nettbutikker informerte ikke om farlige kjemikalier
Publisert: 13.11.2017

11 av 15 nettbutikker ga ikke tilstrekkelig informasjon om kjemikalienes farlige egenskaper til forbrukerne, da Miljødirektoratet kontrollerte dem.

Nettbutikker som selger kjemikalier, må informere kundene om kjemikalienes farlige egenskaper. Netthandel er underlagt de samme forpliktelsene som vanlige butikkhandel.

 Følger opp nettbutikkene

Stikkprøvekontrollen av de 15 nettbutikkene tidligere i år er en del av Miljødirektoratets økende kontroll med netthandel av kjemikalier og produkter til norske forbrukere.

– Det er bekymringsfullt at de fleste nettbutikkene brøt regelverket. De har nå rettet opp slik at de gir forbrukere informasjon om kjemikalienes farlige egenskaper. Det viser viktigheten av å følge opp netthandelen videre, sier avdelingsdirektør Bjørn Bjørnstad i Miljødirektoratet.

 


Les mer >>
Innvitasjon julemøte 2017
Publisert: 13.11.2017

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også! Sett av mandag 11.desember til litt førjulshygge.

På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

Egenandelen er kr. 200,- for medlemmer, kr 350.- for andre. 

Kontonr. 9015 05 09490


Les mer >>
Nytt sted for trimmen
Publisert: 07.10.2017

P.g.a. gravearbeider ved Kilen på Steinberg flytter vi utgangspunktet for onsdagstrimmen til ankeret ved Temtemoveien på Steinberg. Håper mange blir med utover høsten. Hver onsdag fra kl.10.00. 


Les mer >>
Mestringstur til Gaustatoppen
Publisert: 19.09.2017

A.L.F. Buskerud arrangerte høsttur til Telemark. 34 medlemmer fra hele Buskerud var med på turen som var spekket med opplevelser. Turen startet fra Nedre Eiker med Svidal Turbilservice, via Kongsberg og over Tuddal til Skinnarbu Nasjonalparkhotell som var utgangspunktet. Med og uten krykker, dårlige hofter og knær, noen med hjerteproblemer, tunnel- og høydeskrekk, vi mesteret det!


Les mer >>
Program Skinnarbu
Publisert: 30.08.2017

Her er det foreløpige programmet på Høsttreffen 2017. Vi blir 34 personer og det veldig hyggelig at så mange blir med. På turen til Gaustadtoppen er det mange av oss som vil pushe grenser. Vi sees!


Les mer >>
Fire dagers tur til Telemark
Publisert: 26.05.2017

Fire dagers tur til Telemark 14. til 17. september 2017.  

Vi bor på Skinnarbu Nasjonalparkhotell og besøker Vemork, Rjukan og Gaustadtoppen.  Turen starter fra Krokstadelva torsdag 14.september og vi kjører til Skinnarbu Nasjonalparkhotell. Der vi får en god lunsj og sjekker inn og finner roen i fin natur ved Møsvatn. Sosialt treff på hotellet og middag på kvelden.


Les mer >>
Adrenalinkick i luftens Ferrari – Shark Aero
Publisert: 20.04.2017

I verdens raskeste mikrofly Shark Aero med Øyvind Røkeberg fra Drammen Flyklubb bak spakene ble det en luftig dag på Hokksund Flyplass. Som en hauk lå vi i luften og kretset da Landsforeningen for Ryggmargsskadde (LARS) og Drammen Flyklubb (DFK) arrangerte treff der funksjonshemmede ble introdusert for seilflysporten. Med hjelp fra flyklubben som stilte med verdens raskeste mikrofly fulgte vi ett opptrekk og fikk noen kule bilder.


Les mer >>
Hanegal og griseprat
Publisert: 14.06.2017

Sommer ’n er kommet, gresset er grønt. Onsdagstreffet ble lagt til Skollenborg og 25 medlemmer møttes på Eikersenteret og kjørte samlet til gården. Her ble vi ble tatt imot av kårfolket på Nordre Mørk, Tove og Børre Kretz. På tunet trippet hønsene fornøyd og hanen i flokken hadde full kontroll. Oppe i skogkanten koste ungarske ullgriser seg, ingen av oss hadde sett slike langhåra griser tidligere.  


Les mer >>
Ny dato for medlemsmøte i august
Publisert: 31.07.2017

I år strekker vi ferien og medlemsmøte som var berammet til mandag 14. august er utsatt! Ny dato er mandag 28. august samme sted og samme tid kl.18.00.

Tema for dagen blir informasjon om høstturen!

Håper på forstålse for dette!


Les mer >>
Minneord Oddvar Petersen
Publisert: 02.07.2017

Det var med stor sorg vi mottok den triste beskjeden om at vår venn Oddvar Petersen var gått bort. Oddvar måtte gi tapt for kreften og sovnet stille inn natt til lørdag etter lang tids sykdom.

Oddvar Petersen var grunnleggeren av Landsforeningen for Løsemiddelskadde, nå Arbeidsmiljøskaddes Landsforening.  Oddvar fikk tidlig kjenne på kroppen hva arbeidet med løsemidler og kjemikalier kunne gi av helseplager. «Skadeskutt» følte han seg ensom med sine plager og tenkte at det må da finnes andre med slike yrkesrettede helseplager. Som en handlingens mann tok han en telefon til NRK og ble invitert opp til NRK huset på Marienlyst. Dette var i 1986 og han fikk slippe til i radioprogrammet «Sånn er livet».


Les mer >>
Gårdsbeøk hos Børre og Tove
Publisert: 08.06.2017

Onsdag 14.juni er vi invitert på gårdsbesøk hos Tove og Børre. Vi møtes på Eikersenteret kl. 11.00. Herfra kjører vi samlet til gården på Skollenborg. Eikersenteret er valgt på grunn av parkering.

VIKTIG! De som ikke var på kaffen på onsdag, men som ønsker å være med bes ringe Inger-Lise på tlf 900 94 795. Dette på grunn av matservering etc.

Alle medlemmer hjertelig velkommen til denne sommerdagen med reker og god stemning.

Værforhold!


Les mer >>
Rekordtidlig pollensesong
Publisert: 20.04.2017

Allerede i januar var det tegn på at våren er i gang. Norges astma og allergiforbund opplyser i en pressemelding at det var funnet pollen ved målestasjonene i Kristiansand og Ørsta. Allergikere må innfinne seg med en lengre pollensesong nå som vintrene blir mildere.

Pollenmålingen begynte 19. januar, og de første pollenkornene ble fanget opp allerede 25. januar. Det er rekordtidlig, den forrige var fra 30. januar 2009. Rekorden er altså slått med fem døgn.

 

 


Les mer >>
God påske!
Publisert: 12.04.2017

Foreningen vil bli godt synlig denne påsken.  Vår informasjonsfilm vil bli vist på TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Livsstil, TV 2 Nyhetskanalen og TV 2 Sportskanalen Langfredag og 1. Påskedag.  Med dette ønsker vi alle en riktig god påske.


Les mer >>
Innslaget om A.L.F. i Lørdagsrevyen 8. april
Publisert: 09.04.2017

N.R.K. var tilstede på A.L.F.s fagdag i forbindelse med årsmøtet 2017. Flere fagfolk innen yrkesskadeutredning, løsemiddelskader og forebygging deltok. Her blir yrkeshygieniker Halvor Erikstein intervjuet av NRK. Innslaget ble vis i Lørdagsrevyen 8. april. Dette inslaget kan du se her


Les mer >>
Nasjonalt kompetansesenter for yrkesskadde
Publisert: 29.03.2017

 

Arbeidsmiljøskaddes Landsforening (A.L.F.) arrangerte en fagdag i forbindelse med årsmøtet 2017. I sin åpningstale redegjorde leder i A.L.F. Dagfinn Wiik om dette prosjektet. Det er nå lagt et grunnlag for å opprette ett fagråd og et Nasjonalt kompetansesenter for yrkesskadde. Senteret er tenkt lagt til Kristiansund i samarbeid med Regionalt senter for helseinovasjon og samhandling RSHS mellom kommunene i ORKIDE-Nordmøre.

 


Les mer >>
Kjernejournal gir sikrere behandling
Publisert: 22.03.2017

Fra 1. mars 2017 fikk alle innbyggere i Buskerud, Vestfold, Telemark, Østfold samt Asker og Bærum som de siste i landet egen kjernejournal. Det betyr at du kan lese journalen din på nettet.

Slik det var før 1.mars, deltes ikke alltid helseopplysninger mellom de ulike behandlingsstedene. Det som stod om pasienten i fastlegens journalsystem var ofte ikke tilgjengelig på andre behandlingssteder.  Det oppfordres å gå inn og sjekke om den er riktig da det har forekommet feil! Les hvordan på neste side.


Les mer >>
Nytt styre
Publisert: 14.02.2017

Det ble avholdt årsmøte på Hermannsenteret mandag 12. februar. Vi hadde besøk av Anna-Lisbeth Mikaelsen fra Regionkontoret. Hun ledet også årsmøtet. Leder Jan Arne Dammen og kasserer Olav Olavsbråten og styremedlem Nils Petter Berg og Else Berit Waarhus ble gjenvalgt. Kurt Pedersen ønsket å fratre sin plass og vi kan ønske Kåre Hansen velkommen. Takk til Kurt for godt samarbeid i alle årene han har vært med i styret fra 2003 og fram til i dag. Det nye styret ser da slik ut:


Les mer >>
Nødplakat kan redde liv
Publisert: 04.02.2017

Vinterferien nærmer seg og tusenvis av nordmenn ferierer på hytta. Ikke alle hytter og hus har egen adresse og det kan være vanskelig å vite akkurat hvor hytta er for luftambulansen. Vet du hvordan du skal forklare veien til hytta dersom du må ringe 113?


Les mer >>
Dieselforbud gjelder ikke HC-kort og pasienttransport
Publisert: 15.01.2017

Det er varslet akutt høy luftforurensning de neste dagene i Oslo. Derfor blir det innført midlertidig kjøreforbud for dieseldrevne kjøretøy fra tirsdag 17. januar 2017 klokken 06.00 til 22.00.

Forbudet gjelder bl.a. ikke for kjøretøy som transporterer en forflytningshemmet person og som har med gyldig parkeringsbevis for forflytningshemmede (HC-kort).

Pasienttransport, dvs. transport av pasienter til eller fra sykehus eller lege. Det skjer enten ved at transport rekvireres av sykehuset eller legen, eller ved at pasienten reiser ved egen hjelp. Legetimer må kunne dokumenteres, f.eks. ved å fremvise timeavtale. 


Les mer >>
Egenandeler for helsetjenester
Publisert: 09.01.2017

Fra i år slipper man å søke om frikort for helsetjenester. Samtidig har Stortinget vedtatt at sykdomslista for fysioterapi skal avvikles.

Det finnes to frikortordninger, én for egenandelstak 1 og én for egenandelstak 2. De gjelder for ulike helsetjenester. Det er viktig å merke seg at om du har fått frikort i den ene ordningen, så kan du ikke benytte det i den andre ordningen.


Les mer >>
Godt Nytt År
Publisert: 02.01.2017

Vi ønsker alle ett riktig godt nyttår og minner om våre tilbud i januar: Onsdagstrim og kafètreff.


Les mer >>
Vår egen julekveldsvise
Publisert: 17.12.2016

Jula nærmer seg med stormskritt og da kan det være kjekt å tenke på at det blir jul okke som. Med denne teksten ønsker vi dere en riktig God Jul! (Samme melodi som Prøysens julekveldsvise.)

Jeg skulle vaska gølvet, jeg skulle bært inn ved,

jeg skulle satt opp fuglband, 

jeg glømte bort alt det. 

Jeg setter meg på krakken og puster på ei stønn 

imorra skal jeg gjøra det, da er det inga bønn.


Les mer >>
Nasjonalt kompetansesenter
Publisert: 16.12.2016

Regionalt senter for helseinnovasjon og samhandling som er et ORKide prosjekt har skrevet en intensjonsavtale med ALF, skriver Tidens Krav


Les mer >>
Politiet takket
Publisert: 14.12.2016

Det ble en spesiell start på dagen for trimgjengen i dag. Pakken de fant innegholdt en kanin. Politiet ble varslet og de takket for at de tok seg tid til å sjekke og varsle. Hvordan det gikk kan du lese mer om på neste side

 

 

 


Les mer >>
Overraskende besøk
Publisert: 14.12.2016

Over 40 medlemmer hadde funnet veien til det tradisjonsrike julemøtet på Hermansenteret i Mjøndalen. Her fikk vi fikk servert god og tradisjonell julemat, ble underholdt som vanlig av vår venn Tor Caspersen. I tillegg fikk vi uventet besøk av ei «gammal kjerring», flere lurte i all verden på hvordan hu hadde kommet seg inn. Men dama fikk snart satt lattermusklene i sving i salen. Takk til Svanhild Gustavsen for denne morsomme avbrytelsen.


Les mer >>
Invitasjon Julemøte
Publisert: 09.11.2016

Mandag 12.desember kl.18.00 

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også! Sett av mandag 12.desember til litt førjulshygge. 

På grunn av matbestillingen må vi ha bindene påmelding innen 1. desember.

Egenandelen er kr. 150,- for medlemmer, kr 300.- for andre.


Les mer >>
MOT dagen 2016
Publisert: 24.11.2016

Onsdag 23. november måtte trimturen avblåses da det var for glatt. Som plaster på såret, ble vi møtt av en gjeng trivelige ungdommer på Solbergsenteret. De serverte kaker de selv hadde bakt. HVorfor lurte vi på? De var en del av den landsomfattende MOT til å glede dagen.  


Les mer >>
Årsmøte 2017
Publisert: 09.11.2016

Innkalling til Årsmøte den 13. februar 2017   

 

Styret har bestått av leder Jan Arne Dammen, nestleder Arne Jørn Hultberg, sekretær Inger Lise Olavsbråten, kasserer Olav Olavsbråten. Styremedlemmer Sigurd Olavsbråten, Sverre Heimsvik, Nils Petter Berg. Varamedlemmer er Kurt S. Pedersen og Else- Berit Waarhus

Personer på valg med uthevet skrift.

 


Les mer >>
Forviklinger ingen hindring
Publisert: 20.10.2016

NHF Vestfossen stod som arrangør av turen til Oslo og «Hvis helsa holder - The Show» på Chat Noir, lørdag 15.oktober. I utgangspunktet var det DDE konsert på Rockefeller som var målet, men her ble det kluss med billettene. De kastet seg rundt og fikk billetter til «To rustne herrer» med suksessduoen Jonas Fjeld og Ole Paus, men den forestillingen begynte noen timer senere.

Hva gjorde de, utsatte reisen?

 


Les mer >>
Gikk Besseggen
Publisert: 29.09.2016

Turen over Besseggen mellom Memurubu og Gjendesheim er en av Norges mest populære fjellturer. 44 000 mennesker går hvert år over den smale eggen, kjent fra bukkerittet i Ibsens «Peer Gynt». Nå har også noen av våre medlemmer latt drømmen bli virkelighet. Siden er blitt opdatert med nye bilder.


Les mer >>
Inspirasjonstur til Beitostølen
Publisert: 29.09.2016

Nærmere 40 medlemmer var med da Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud (A.L.F. Buskerud) arrangerte tur til Beitostølen. Turen gikk fra Drammen via Eiker og Hokksund og til Valdresporten som var første stopp for en god lunsj. Vel framme på Beitostølen i strålende vær og 20 grader den 15. september, hadde vi god tid til å bli kjent og komme i orden.


Les mer >>
Det går likar no
Publisert: 21.09.2016

20 år med «Det går likar no» på Rockefeller 15. oktober!

Trønderrockerne i D.D.E. er i år ute på norgesturné for 25. gang, 20 år etter at landet ble beriket med monsterhiten og albumet «Det går likar no».

NHF Vestfossen arrangerer tur til Oslo og DDE konsert på Rockefeller lørdag 15.oktober. De har 10 billetter til overs og vi er så heldige å bli invitert med. Prisen er kr. 500.- pr. person og inkluderer buss tur – retur og billett til konserten. Ta kontakt med Jan Arne på telefon 905 93 153


Les mer >>
Program Høsttreffet
Publisert: 06.09.2016

Da har vi igjen gleden av å ønske dere velkommen til Høsttreffet 2016. Sammen med JRK Turbusser reiser vi fra Krokstadelva torsdag 15.september.  Merk tiden Avreise kl.10.00.  Programmet blir også sendt ut til de påmeldte.


Les mer >>
A.L.F. Buskerud er nå på Facebook.
Publisert: 08.08.2016

Se innom og bli en av dem som "liker" oss. Er du på Facebook er dette en enkel måte å få informasjon om hva som skjer hos oss. Vi vil legge ut informasjon og bilder fra arrangementene våre. Full oversikt får du allikevel her på hjemmesiden vår.

A.L.F. Buskerud ønsker å være til stede der medlemmene og andre interesserte er. På Facebook informerer vi om nyheter, aktiviteter og arrangementer. Har du kommentarer eller spørsmål tar vi gjerne imot dem der. Det lett å følge med på aktuelle saker fra oss dersom du velger å "like" oss, informasjon fra oss kommer da rett til din side.

Følg oss her

 


Les mer >>
”Rock on Top of another Rock”
Publisert: 08.06.2016

Vi inviterer til Høsttreffen 2016 - ”Rock on Top of another Rock”.  En firedagers tur fra 15/-18/9

Vi reiser fra Krokstadelva med JRK Turbusser torsdag 15.september kl. 09.30 og kjører til Valdresporten i Nes i Ådalen der det blir lunsj ca. 12.00. Turen fortsetter videre til Beitostølen der vi sjekker inn på SAS Radisson Blue. Ankomst ca. 14.00. Etter innsjekking og en strekk blir det fra 17.30 – 18.30 Den Gylne time, en stund til ro og ettertanke. Ved fjellprest Eli Vatn i Lyskapellet ved Helsesportsenteret. Tilbake på hotellet blir det middag og trivelig selskap utover kvelden.

Lørdag får vi besøk av Atle Haglund som vil holde et inspirasjonsforedrag.


Les mer >>
Ælva som flyter så diger
Publisert: 22.06.2016

Det ble en trivelig sommerdag ved Drammensælva i dag. Før sommerferien setter inn avsluttet vi onsdagstrimsesongen med bålkaffe. Brannvesenet var varslet og helikoptrene som fløy lavt over oss, fløy heldigvis videre. Takk til alle som har deltatt på trimmen i vår og takk til Willy Gustavsen som igjen stile opp med svartkjelen. Til dere som er hjemme, så er det bare å møte opp, på onsdagene. Når vi starter opp igjen for fullt i august, håper jeg flere henger seg på.

Med ett værs av Krokstælvavisa ønsker jeg alle en riktig god sommer.


Les mer >>
Start onsdagen over en nying
Publisert: 16.06.2016

Onsdag 22.juni kl. 10.00 møtes vi til trimtur. Det blir nykokt kaffe over en nying langs ælva. Oppmøte er ved Kilen på Steinberg. For de som ønsker en kortere tur, kan parkere på øya og gå mot Mjøndalen.

Med en trivelig start på dagen stikker vi innom Berghs på Solbergsenteret etterpå.


Les mer >>
Ble nektet flyreise til Norge
Publisert: 02.06.2016

Jan Fjeldseth fra Nedre Eiker har Kols og er avhengig av oksygen, men ble nektet flyreise tilbake til Norge fra Kreta. Noe som medførte store problemer og ekstra utgifter. Oksygenbeholderen han benyttet var av en type flyselskapet har godkjent. Han fløy også med samme selskap fra Norge og hadde ikke problemer ved utreise. Det var etter at ferieoppholdet var slutt problemene oppsto ved innsjekkingen på Chania Airport på Kreta.

 


Les mer >>
Statoil får refs
Publisert: 29.05.2016

En fersk tilsynsrapport om arbeidsmiljørisiko på Gullfaks A viser at Statoil ikke har kontroll. Høsten 2005 avdekket Dagbladet en opphopning av kreft, giftskader og dødsfall blant oljearbeidere som har jobbet på ulike installasjoner for ulike selskaper i Nordsjøen. Fremdeles har de ikke kontroll på hvilken kjemikalieeksponering de ansatte blir utsatt for.


Les mer >>
Hva skjuler seg bak gardinene?
Publisert: 23.05.2016

Du har sikkert gått forbi her på Drammen sykehus og undret på hva som skjuler seg bak gardinene på «Brukerkontoret», hva nå det er.

Nysgjerrigheten tok overhånd og jeg stakk innom en dag jeg var på sykehuset. Her ble jeg møtt av en hyggelig representant fra en av de frivillige organisasjonene som driver dette.

 


Les mer >>
Bålkaffe i Lübeck
Publisert: 03.05.2016
 
 

Sammen med JRK Turbusser arrangerte A.L.F. Buskerud en vår tur til Lübeck for sine medlemmer. Turen hadde arbeidstittel ”Parfymefri tur”, der samhold og motivasjon var målet.

De 29 deltagerne kom fra flere steder i Buskerud og mønstret på bussen i Nedre Eiker. Båtturen til Kiel gikk i strålende vær med god mat, underholdning og gode samtaler.

Bussturen fra Kiel til Lübeck var unnagjort på ca. en time og her fikk vi sjekket inn på et flott hotell. Hotellet lå midt i smørøyet, kun få hundre meter fra Byporten og sentrum. I aldeles strålende vær ble vi guidet rundt i den gamle Hansabyen, før det ble lunsj ute i solveggen. Gledelig var det at så mange greide å bli med på hele runden, det fortalte meg at onsdagstrimmen har sin misjon.


Les mer >>
500 dør av kontakt med kjemikalier
Publisert: 28.04.2016

45 omkommer og 500 dør av kontakt med kjemikalier viser ny rapport. Sykdom og skader på norske arbeidsplasser koster samfunnet 30 milliarder kroner hvert år. 

Av Jan Arne Dammen 

Arbeidsrelatert sykdom er den største utgiftsposten.  

- Arbeidsrelatert sykdom og skade rammer enkeltmennesker og bedrifter hardt. Og det koster samfunnet 30 milliarder kroner i året.  Mesteparten av dette kunne vært unngått med tiltak som koster en brøkdel.  Godt HMS-arbeid lønner seg, både for de ansattes sikkerhet og helse, for bedriftene og for samfunnsøkonomien, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet.

SINTEF har på oppdrag fra Arbeidstilsynet gjennomført en studie som beregner de samfunnsøkonomiske kostnadene ved arbeidsrelaterte sykdommer og skader i landbaserte virksomheter i Norge. Tallene er basert på eksisterende nasjonale og internasjonale kilder og estimater.  

 


Les mer >>
Lübeck 20. til 24. april
Publisert: 29.10.2015

Sammen med JRK Turbusser inviterer vi til en 5 dagers parfymefritur til Lübeck fra 20. til 24. april 2016 med tur retur Oslo – Kiel. 

Astma og allergi er et voksende problem. Flere av oss reagerer på forskjellige stoffer, noen på rengjøringsmidler, maling etc. andre på parfyme. I følge tall fra Folkehelseinstituttet er det om lag 150 000 mennesker som har utviklet allergi for parfyme. Undersøkelser viser at 1 av 5 plages av andres parfymebruk. For noen kan disse reaksjonene være invalidiserende i det daglige liv og vanskeliggjøre deltakelse i det offentlige rom. A.L.F. Buskerud ønsker å inkludere disse og arrangerer parfymefrie sammenkomster og turer.

 

 


Les mer >>
Vi ønsker alle en god påske
Publisert: 18.03.2016

Vi ønsker dere alle en riktig god påske! Kafetreffet og onsdagstrimmen går som vanlig for de som er hjemme.

 


Les mer >>
God Jul
Publisert: 19.12.2015

Styret ønsker alle medlemmer med famile, lesere, sponsorer og støttespillere en riktig God Jul!


Les mer >>
Valnøtt i grøten
Publisert: 15.12.2015

Årets julemøte ble tradisjonen tro avholdt på Hermansenteret i Mjøndalen med 43 deltagere i meget god stemning. Når så mange ”Alfere” møtes summer det godt i lokalet. Julematen smakte og svoren var sprø, av mangel på mandel var det valnøtt i grøten. Den heldige vinner kunne besøke baren og fikk en forfriskning. Musiker Tor Caspersen spilte opp til dans og hadde som vanlig mange historier på lager som fikk latterdøra opp. Loddsalget gikk unna og noen heldige kunne stikka av med fine premier og foreningskassa fikk et bra tilskudd.

Takk til alle fremmøtte og hjelpere under arrangementet.

Takk også til våre sponsorer; KIWI Stenseth, BAMA Mjøndalen, EOROSPAR Eikersenteret, MENY Konnerud og Skogholdt Yrkesbekledning og ikke minst Astrid Heimsvik som lagde dekorasjoner.


Les mer >>
Vi dro til Savalen
Publisert: 01.12.2015

Det var en glad og spent gjeng som reiste fra regn og flom i Nedre Eiker. Arbeidsmiljøskaddes Landsforening i Buskerud i samarbeid med JRK Turbusser skulle på fire dagers tur til Savalen. Over 30 medlemmer fra hele Buskerud ble med på denne turen som inneholdt bl.a. besøk i Røros kirke og Smeltehytta.


Les mer >>
Vi besøkte Steinmuseet
Publisert: 11.11.2015

Trimturen til A.L.F. Buskerud ble i dag lagt innom Buskerud Geologiforening i Solbergelva. Her ble vi tatt i mot av Kai Martinsen, som hadde mange steiner og krystaller i de vakreste farger i samlingen.


Les mer >>
Julehygge
Publisert: 09.11.2015

Jeg skulle vaska gølvet,

 jeg skulle bært inn ved,

 jeg skulle satt opp fuglband,

 jeg glømte bort alt det.  

Vi har igjen gleden av å invitere til vårt tradisjonelle julemøte på Hermansenteret i Mjøndalen. Her blir det god julemat, loddsalg, god stemning og som vanlig blir det underholdning med Tor Caspersen – kom du også!

Vi kan love fine premier. 

Sett av mandag 14.desember til litt førjulshygge. 


Les mer >>
Forebyggende brannvern
Publisert: 20.09.2015

På møtet mandag 12.oktober får vi besøk av Kjetil Wetterstad Jensen fra Drammensregionens Brannvesen. Tema for kvelden vil være brannforebyggende arbeid.

Møt opp på Hermansenteret i Mjøndalen kl.18.00

http://drbv.no/

 


Les mer >>
Høsttreffen 2015
Publisert: 27.03.2015

Firedagers tur fra 3.- 6. september 

Sammen med JRK Turbusser arrangerer vi en firedagers tur til Savalen. Vi reiser fra Drammensområdet på torsdag.  Fredag blir det en tur til Røros og Røros kirke og smeltehytta. Gunstig pris for medlemmer.


Les mer >>
Redd Liv - lær hjerte- lungeredning
Publisert: 15.06.2015

Hvert år får omtrent 3000 mennesker hjertestans utenfor sykehus. Ca. 300 overlever, men dersom flere med hjertestans raskt hadde fått hjerte- og lungeredning, kunne andelen som overlever økt fra dagens 10 prosent, til 12 prosent.  Det vil utgjøre 60 ekstra sparte liv i året. 

60 sparte liv i året er en god grunn til at du bør lære deg hjerte- og lungeredning (HLR). Selv om sjansen er liten for at du kommer i en situasjon der du trenger denne kunnskapen, kan det skje. Mange tilfeller av hjertestans skjer i hjemmet, og det kan være en trygghet, ikke minst for eldre ektepar, å ha lært seg HLR.

 


Les mer >>
Ridderdagene på Storedal
Publisert: 20.08.2015

Ridderdagene på Storedal er en flott aktivitetshelg for mennesker både med og uten funksjonshemninger.

Sykkelrittet ”Ridderrittet”, som arrangeres på lørdag er det fortsatt mulig å melde seg på. Her blir det fire distanser, forteller Diane S. Hanisch.

Sammen med 40 andre frivillige trår Elise og Jan Arne til for Ridderdagene.


Les mer >>
Vi kaster loss
Publisert: 17.06.2015

Vi har gleden av å invitere våre medlemmer til en guidet tur med MS Drammen på Drammensælva onsdag 12. august kl.12.00. Turen vil gå fra Drammen til Mjøndalen T/R.  Om bord kan man få kjøpt bagetter, kaffe, øl/vin.


Les mer >>
Will West i Modum
Publisert: 13.07.2015

Sola sto høyt på himmelen i Deadwood City, byen som ble grunnlagt på Kløftefoss i 1991. Alt var som normalt i westernbyen, der de drev og pyntet til 25 års jubileet. 

 


Les mer >>
Elvelangs i Drammen
Publisert: 15.06.2015

Førstkommende onsdag følger vi Turistforeningens opplegg og møter opp i Schwenckegata kl.10.00. (Bildet) Etter turen møtes vi på Skutebrygga til en hyggelig lunsj.

Så forøvrig artikkelen "Klart det går" turer lenger ned på siden.

Vi sees.


Les mer >>
"Klart det går" turer
Publisert: 05.05.2015

DNT Drammen og Omegn starter igjen opp med «Klart det går» turer. Dette er turer for alle og spesielt tilrettelagt for bevegelseshemmede. Hverdagsturer er viktig for å holde oppe aktivitetsnivået, derfor inviterer vi til turer i nærmiljøet rundt Drammen og Lier. Tempoet er ikke så høyt, og vi går på godt tilrettelagte veier og stier.
Turene er fremkommelig med rullestol, men alle stier er ikke tilrettelagt.

Tjernrunden er vår nyhet!
Bli med på alle tjernrundene og få premie på avslutningen i september! Program på neste side.

 


Les mer >>
Ny kjemikaliemerking obligatorisk fra 1.juni
Publisert: 01.06.2015

Fra 2010 til 2014 fikk Giftinformasjonen 338 henvendelser om barn mellom 7 måneder og 10 år og uhell med tennvæske. De aller fleste hadde fått tennvæske i munnen. Fra 1. juni skal farlige kjemikalier merkes med symbolene som skal gjelde for hele verden.

- De fleste ulykkene med kjemikalier i norske hjem kunne kanskje vært unngått om vi forbrukere hadde fått med oss informasjonen på emballasjen, sett på faresymbolene og lest advarselsteksten, sier Marit Kjeldby, avdelingsdirektør i Miljødirektoratet.


Les mer >>
Takk Oddvar
Publisert: 31.05.2015

Forbundsleder i NHF Arne Lein besøkte A.L.F. s. årsmøte. Han takket spesielt Oddvar Pettersen for den innsats han har gjort gjennom mange år. Oddvar var den som i sin tid stiftet foreningen. Og det er leit at han nå må kaste inn håndkleet som følge av sviktende helse.


Les mer >>
Nytt styre på plass
Publisert: 31.05.2015

Arbeidsmiljøskaddes Landsforening har avholdt årsmøte. Foreningens grunnlegger Oddvar Petersen kunngjorde at han av helsemessige årsaker ble nødt til å takke av. Han ble behørig takket for sin innsats. Nytt styre ble valgt og den nye lederen Dagfinn Wiik kommer fra Møre og Romsdal. Med seg på laget har han nestleder Svein Rokkones fra Trøndelag. Styremedlemmer Arild Solvang fra Aust Agder, Marit Lehto Lehn og Marit Rokkones fra Trøndelag. Varamedlemmene er Siv Lisbeth Krogset fra Møre og Romsdal og Gunnleif Myre fra Trondheim.


Les mer >>
Vern retten til hjelpemidler
Publisert: 16.04.2015

Kjære ordførere og lokalpolitikere i Buskerud.  

Om bare en og halv måned, i begynnelsen av juni, skal Stortinget behandle kommunereformen. I den reformen foreslår regjeringen at en rekke ulike statlige oppgaver kan overføres til nye robuste kommuner. Ett av forslagene er å overføre ansvaret for hjelpemidler i dagliglivet, såkalte «basishjelpemidler». Deretter skal det, på et senere tidspunkt, foretas en helhetlig gjennomgang av hjelpemiddelpolitikken, inkludert en avklaring av hva «basishjelpemidler» er. Dette betyr at Stortinget kan fatte vedtak om at hjelpemidler i dagliglivet skal overføres til kommunene FØR det er foretatt en helhetlig gjennomgang. Norges Handikap Forbund er opptatt av at det ikke blir tatt en avgjørelse før utredningen er gjennomført.


Les mer >>
Hederstegn
Publisert: 15.04.2015

 NHFs hedersnål er innstiftet som et uttrykk for den anerkjennelse forbundet ønsker å gi til enkeltpersoner i eller utenfor egen organisasjon som etter langvarig tjeneste eller på ekstraordinær måte har bidratt til å fremme funksjonshemmedes interesser i samsvar med NHFs formål og prinsipper.


Les mer >>
Kjemikalier kan gjøre deg syk
Publisert: 06.04.2015

Både i arbeidslivet og privat kan vi bli utsatt for stoffer som kan være kreftfremkallende. I det siste har det vært et søkelys på brannpersonell og kreft. Brannpersonell har muligens økt risiko for enkelte kreftsykdommer. Brannrøyken blir stadig mer giftig, blant annet fordi det brukes stadig mer kjemikalier i bygg. Det er lite kunnskap om hvordan disse kjemikaliene reagerer og omdannes under branner.

 


Les mer >>
God Påske
Publisert: 27.03.2015

Vi ønsker alle vår medlemmer med familie en riktig God Påske!


Les mer >>
Trim og trivsel
Publisert: 25.03.2015

Tross sludd og sur vind møtte mange opp til onsdagstrimmen. Dette setter vi pris på. Hva smaker vel bedre enn nytraktet kaffe i sur vind? ble det sagt i dag. Kafemøtene våre når nye høyder, over 20 medlemmer dukket opp i dag. Veldig gledelig og viser at likepersonsarbeidet vårt er viktig.

Vi ønsker dere alle en riktig god påske og mange fine turer.

 


Les mer >>
Skisprinten i Drammen 2015
Publisert: 13.03.2015

Det ble en kjempedag i Drammen og det internasjonale skiforbundet (FIS)  var overstrømmende i sine tilbakemeldinger, løperne la ikke skjul på at de trivdes både i den nye løypa og publikum ga tydelig uttrykk for at de koste seg i byen.


Les mer >>
Kortgebyret hos legen er lovlig
Publisert: 06.03.2015

Justisdepartementets lovavdeling har slått fast at det er lov å ta gebyr for betaling med kort etter legebesøk, fordi Finansavtaleloven gjelder også i helsesektoren. Dermed kan landets legekontor kreve fem kroner i gebyr hver gang du trekker betalingskortet. Det var denne praksisen Helsedirektoratet mente var ulovlig.


Les mer >>
Speilblank is
Publisert: 18.02.2015

Godt skodd med brodder ble det en fin tur langs Drammenselva i dag. I Nedre Eiker var det blåholke og ikke et sandkorn, men fra kommunegrensa Øvre Eiker var det  godt strødd. Pluss til Øvre Eiker. Ask var med og ryddet stranda for fugl. Kaffe og et par gode histrorier hører med.


Les mer >>
Temakafé - nytt tilbud
Publisert: 10.02.2015

Tirsdag 17. februar arrangeres første Temakafé i Drammen for kreftpasienter, pårørende og etterlatte. 

Kreftforeningen har hatt stor suksess med sine temakafeer rundt i landet. Det åpnes stadig flere og nå er turen kommet til Drammen. Dette som et resultat av at pasienter og pårørende har etterspurt en møteplass. Kafeen er beregnet på kreftrammede, pårørende og etterlatte i Drammen og omegn og vil bli arrangert hver tredje tirsdag i måneden.

 


Les mer >>
Årsmøte 2015
Publisert: 09.02.2015

God stemning på årets årsmøte. Jan Ronald Skogsrud ble valgt som møteleder. Styret for 2015 ble slik:

Leder Jan Arne Dammen, nestleder Arne Jørn Hultberg, kasserer Olav Olavsbråten, sekretær Inger-Lise OLavsbråten. Styremedlemmer Jan Sandholt, Nils Petter Berg, Sverre Heimsvik. Varamedlemmer Else Berit Waarhus og Kurt Pedersen. Revisorer er Randi Burud og Willy Gustavsen. Valgkomite Tove Kretz, Astrid Heimsvik og Ingar Eknes


Les mer >>
Populære trimturer
Publisert: 28.01.2015

Våre onsdagsturer er populære og flere og flere blir med på morgentur langs Drammenselva. Nå har vi også med oss en firbent og Ask som han heter leder an. Opplegget er at vi går alle en halv time i vårt eget tempo. De sprekeste snur så og der de tar igjen baktroppen, blir det kaffe og gode historier. Dette har fungert veldig bra og alle blir varme i trøya. Bli med du også.  Utgangspunktet er nede ved elven på Steinberg hver onsdag kl. 10.00.

 


Les mer >>
Enig og tro til Dovre faller
Publisert: 21.01.2015

 Sammen med JRK Turbusser hadde vi en flott tur til Eidsvollsbygningen. 1814 kalles ”mirakelåret” i norsk historie. Norge gikk inn i 1814 som en del av det eneveldige kongeriket Danmark-Norge, styrt fra København, og endte som egen stat i union med Sverige. I løpet av året erklærte vi full uavhengighet, holdt de første politiske valgene i Norge og skaffet oss en grunnlov. Det var begynnelsen på utviklingen av et demokrati her i landet.


Les mer >>
Geocaching
Publisert: 16.01.2015

 Geocaching går ut på at man leter etter poster eller ”skatter” som er plassert ut i naturen. Det er både spennende og lærerikt, samtidig som man får trim og mosjon og fine naturopplevelser.


Les mer >>
Med JRK Turbusser til Eidsvoll
Publisert: 11.11.2014

Grunnlovens Hus er restaurert og fremstår tilnærmet slik det var under de begivenhetsrike ukene for 200 år siden. Her blir dørene åpnet av stolte omvisere som tar oss med tilbake i tiden.  Nye tapeter, nye farger, nye tekstiler og ikke minst en rekonstruksjon av kjelleren slik den trolig var i 1814, danner et tidsriktig bakteppe for formidlingen av de viktige historiene som bor i disse veggene.

En omvisning i hovedetasjene i Eidsvollsbygningen og kjelleren, har en varighet på totalt ca. 45 minutter. Vi blir delt i to grupper der den første gruppen har omvisning kl.11.00 den andre kl. 11.45. Etter omvisningen kjører vi bort til Nebbenes kro for mat og kaffe.

 


Les mer >>
Ny møteplass på onsdager
Publisert: 09.09.2014

Våre kafetreff bli igjen flyttet, denne gang til Solbergsenteret i Nedre Eiker. Tidspunktet er uforandret, slik at vi er på plass fra kl 12.00. For de som har lyst så er trimgruppa i gang fra kl.10.00. Vi møtes ved senteret og legger opp turer derfra. Vel møtt.


Les mer >>
Godt Nytt År
Publisert: 30.12.2014

Vi ønsker alle våre venner, fjern og nær, et godt nytt år. Vi håper at alle får en fin nyttårskveld.

GODT NYTT ÅR!


Les mer >>
God jul
Publisert: 18.12.2014

Vi ønsker alle våre lesere en riktig God Jul med en litt spesiell julekveldsvise! Vi tar nå en lang juleferie. Onsdagstrimmen og kafetreffene tar vi opp igjen 7.januar. Vi sees!


Les mer >>
Bli med til månen
Publisert: 15.10.2014

Gløm månelandingen på Mongstad eller OL i Oslo. I Alvdal får de det til! Høyt over gran og furu og med kurs mot månen! BLi med oss på en tur sammen med Reodor Felgen, Solan og Ludvik.


Les mer >>
Ny uføretrygd
Publisert: 15.10.2014

Vi får utrolig mange henvendelser fra folk som er redde og usikre på hva som blir følgende for dem når den nye uføretrygden blir innført. Vi har kontaktet medierådgiver Terje Herttua i NHF.


Les mer >>
Program for Høsttreffen 2014
Publisert: 03.09.2014

Høsttreffen 2014   

 OSET HØYFJELLSHOTELL

5. – 7. september 

Tradisjonen tro avslutter vi en aldeles strålende og fin sommer på Oset. JRK Turbusser tar oss opp på fredag og henter oss igjen søndag.

Bussen kjører fra garasjen i Solbergelva kl. 11.00 og  vi stopper på Møllenhof før vi ankommer Eknes ca 11.15. Herfra går turen til Bromma, der det blir ca 1 times stopp.

Vel oppe på Golsfjellet møtes vi i storsalen klokken 18.00 til en liten presentasjon av hverandre og A.L.F. før vi spiser middag som blir servert kl. 19.30 og som avsluttes med sosialt samvær. Temaet denne gang er samhold, medmenneskelighet ispedd litt humor og alvor.

 


Les mer >>
Trimtilbud
Publisert: 28.08.2014

A.L.F. Buskerud ønsker å bidra til fysisk aktivitet for medlemmene. For mange av oss er bakkene blitt brattere og trappa tyngre og dette ønsker vi å gjøre noe med, sammen. 

 

 


Les mer >>
Muntert medlemsmøte
Publisert: 12.08.2014

Det ble et muntert medlemsmøte da Dr Solberg stakk innom en tur i dag.


Les mer >>
65 år langs veien
Publisert: 29.07.2014

Spenningen sitrer i kroppen da vi nærmer oss sirkuset, fra teltet høres trompeter som stemmes. Sukkerspinn og popcorn er et must og når teppet går opp og sirkusprinsessen Helen Arnardo kommer ridende inn på sin hvite hest; Da er sirkuset i gang, de minste sitter med store øyne og er henrykt, litt engstelige, akkurat slik en sirkusopplevelse skal være. 90 mennesker fra 12 forskjellige nasjoner jobber og bor i Cirkus Arnardo. Det må bli morsomt!


Les mer >>
Prøysen 100 år
Publisert: 24.07.2014

23. juli var det 100 år siden forfatteren og visekunstneren Alf Prøysen ble født. Siden sin død i 1970 har han blitt en udiskutabel del av kulturarven, og brukes i dag på mange ulike måter: som salmedikter, vismann, tidsbilde, radikal rebell og trygg barneunderholdning.

 


Les mer >>
God sommer
Publisert: 13.07.2014

Vi ønsker alle våre medlemmer med famile og alle våre lesere en riktig god sommer.


Les mer >>
I fritt fall
Publisert: 22.06.2014

Kunne du tenke deg å hoppe fallskjerm? Et tandemhopp gir deg følelsen og er en fin måte å prøve fallskjermhopping på. En av gutta i foreningen hadde en drøm og gjorde noe med den.


Les mer >>
Ridderdagene fikk 50.000 fra Trygve Gulbranssens minnefond
Publisert: 17.06.2014

Mandag 16. juni ble for første gang ”Forfatteren Trygve Gulbranssens Minnefond” delt ut. Prisen på 140.000 kroner ble delt på fire mottakere som var, Ridderdagene på Storedal i Skjeberg som fikk 50.000, Østfold idrettskrets for deres sommerleir, paralympics-utøver Thomas Jacobsen fra Fredrikstad og Askim IFs aktivitetsgruppe for barn og ungdom med funksjonshemninger, som alle fikk 30.000 kroner. Prisen ble delt ut av ordfører Erik Unaas, som også er juryens leder.


Les mer >>
En liten stopp i Drammen
Publisert: 11.06.2014

Denne gang har turen kommet til Drammen i denne norske dokumenterserien med bl.a. gamle klipp og nye opptak som peker framover i tid. Det er byentusiast og forfatter Tom H. Dalbak som er veiviser. Han elsker sjarmen fra det gamle, rå og røffe Drammen fra industritida, men er også stolt over den store, estetiske snuoperasjonen som byen, med tverrpolitisk enighet, har vært gjennom. Han er, i likhet med de fleste drammensere og folk ellers i nedre Buskerud, spent på hvor det nye sykehuset skal bygges.


Les mer >>
Liten og lett
Publisert: 07.06.2014

Hjertestartere kan redde livet til mange av de omlag 3500- 5000 menneskene som får plutselig og akutt hjertestans utenfor sykehusene i Norge hvert år. Pr. i dag er det så mange som 9 av 10 som dør. Tidlig oppstart av hjerte-lunge-redning i kombinasjon med bruk av hjertestarter gir betydelig økt sjanse for å overleve. 


Les mer >>
Gråtass til Kongeparken
Publisert: 01.06.2014

Det er over 60 år siden Christian Eik begynte å importere Ferguson TE20 til Norge. Det var med på å legge grunnlaget for mekaniseringen av landbruket her til lands. Nå kommer Gråtassen hjem til Stavanger og Kongeparken. Her får den kjente traktoren et eget univers, hvor gjestene får møte både Gråtass og andre karakterer fra filmene.


Les mer >>
Høsttreffen 2014
Publisert: 26.05.2014

Vårsola varmer og vi ser fram til sol og sommer. Før vi tar helt ferie planlegger vi høstsesongen og i år som i fjor falt valget på OSET. Vi har den glede å kunne invitere våre medlemmer til Høsttreffen 2014. 

Temaet denne gang er samhold, medmenneskelighet, hverdagsglede og motivasjon. Her blir det humor og alvor i skjønn forening. Til dette har vi leid inn Pål Medhus fra firmaet ”Høve Støtt”.  JRK Turbusser kjører oss opp på fredag 5. september og henter oss igjen på søndag.

 


Les mer >>
Ett til lunsj, to til middag og kvelds
Publisert: 13.05.2014

Som «førstereis-jente» sammen med 34 andre fra A.L.F. må jeg få takke for en fantastisk vellykket tur!  Alt helt topp fra buss, båt, deltagere, sjåfør + medhjelper. Båtturen til Kiel i fint vær ble også ble veldig morsom, takket være orkester og Ingars opptreden. 

Laaaaang busstur dag 2 på autobahn pga stor trafikk og en del innsnevringer av kjørefelt. Men sent på kveld kom vi til et kjempekoselig hotell og middag.


Les mer >>
Ny uføretrygd
Publisert: 06.05.2014

Fått brev fra NAV om ny uføretrygd?

Dagens uførepensjon blir endret til uføretrygd fra 1. januar 2015. NAV sender derfor et felles brev til alle som er uførepensjonister for å informere om hovedtrekkene i det nye regelverket.  Informasjonsbrevet sendes ut i perioden 5. mai til 15. juni 2014.

Brevene sendes ut i puljer, basert på hvor du bor. Det betyr at ikke alle får brevet samtidig.

Uførepensjonister som fyller 67 år i løpet av 2014 og skal over til alderspensjon, blir ikke berørt av de nye reglene og får derfor ikke brevet.


Les mer >>
Turen til Rüdesheim
Publisert: 05.05.2014

Sammen med JRK Turbusser arrangerte vi en tur til Rüdesheim for våre medlemmer. Vi legger ut bilder fortløpende i fanen BILDER i hovedmenyen til høyere.


Les mer >>
Likemannstur til Rüdesheim
Publisert: 11.12.2013

A.L.F. Buskerud og JRK Turbusser har gleden av å kunne invitere medlemmer på en innholdsrik tur til Rüdesheim 23/4-28/4-2014. Bli med på en 6 dagers tur til Rüdesheim der Likemannssamtaler, båttur på Rhinen, tur med taubane og vinsmaking står på programmet. Likemannsrollen vil bli temaet på denne turen med møter på båten og i Rüdesheim. Sett av uken fra onsdag 23. april til mandag 28. april til en uforglemmelig tur.


Les mer >>
Teatertur i september
Publisert: 27.02.2014

Vi har sikret oss noen få billetter i 1.losjerad til forestillingen i Drammens Teater; ”Prøver nye og gamle, ferdige og halvferdige sanger” med Ingrid Bjørnov & Øystein Sunde fredag 26. september kl.19.00. Her er det først til mølla. Prisen er 495.- pr. person som må betales innen 20.mars til A.L.F. Buskerud på kontonummer 9015.05.09490

 


Les mer >>
Erstatning ved personskade og sykdom
Publisert: 27.03.2014

Nå er Eurojuris sitt temahefte "Erstatning ved personskade og sykdom" kommet. I denne utgaven kan du blant annet lese om grunnreglene for erstatning ved personskade og sykdom, samt en egen artikkel om yrkesskader.

ProJure Advokatfirma DA er en del av Eurojuris Norge som er et landsdekkende samarbeid med 15 selvstendige advokatfirma, med til sammen 170 advokater.  
De gir ut 4 numre av heftet ”Eurojuris Informerer” hvert år, som inneholder spennende og aktuelle artikler. Denne gang har er fokus satt på Erstatning ved personskade og sykdom.   


Les mer >>
Skisprinten i Drammen
Publisert: 06.03.2014

Stavbrekk, fall, tåke, salting, fornøyde deltagere og stor stemning i Drammen

OL-mester Ola Vigen Hattestad vant mennenes verdenscup sprint foran Pål Golberg i en heidundrende spurt.  I kvinneklassen var det Maiken Caspersen Falla som gikk først over mål foran Marit Bjørgen. Therese Johaug ble slått ut i kvarten, men var fornøyd med fjerdeplassen og stortrivdes i Drammen.

 


Les mer >>
Ny nestleder
Publisert: 10.02.2014

I disse OL tider møtte så mange som 26 medlemmer opp til årsmøtet på Hermansenteret. Jan Ronald Skogsrud fra NHF Vestfossen ledet årsmøtet.

Arne Jørn Hultberg ble valgt som ny nestleder. Styret ser slik ut:

Leder Jan Arne Dammen, nestleder Arne Jørn Hultberg, kasserer Olav Olavsbråten, sekretær Inger-Lise OLavsbråten.

Styremedlemmer Jan Sandholt, Nils Petter Berg, Sverre Heimsvik.

Varamedlemmer Else Berit Waarhus og Kurt Pedersen.

Revisorer er Randi Burud og Willy Gustavsen.

Valgkomite Tove Kretz, Astrid Heimsvik og Ingar Eknes


Les mer >>
Brukerkontor Drammen sykehus åpnet
Publisert: 07.10.2013

Mandag 7. oktober åpnet et eget brukerkontor på Drammen sykehus. Kontoret skal bemannes av frivillige likemenn fra ulike brukerorganisasjoner. Målet er å styrke kontakten mellom organisasjonene og de som trenger noen å snakke med om sin situasjon. 

Det var sykehusdirektør Nils Fredrik Wisløff som sto for den offisielle åpningen av brukerkontoret. I sin tale la han vekt på at brukerinvolvering er viktig i dagens moderne helsetjenester.


Les mer >>
Nytt møtested
Publisert: 18.12.2013

Buskerud Storsenter skal bygges om og vi må flytte treffsted. Ny møteplass blir CAPPADOCIA kafè og restaurant fra onsdag 8. januar.

Cappadocia ligger på Krokstad senter og er kjent for god mat og god service.

De har også restaurant i Drammen.

http://www.restaurantcappadocia.net/

 

 


Les mer >>
Naturbilder
Publisert: 19.11.2013

Fotointeressen blomstrer i foreningen. Se disse flotte naturbildene tatt av Sigurd Olavsbråten.


Les mer >>
Nattbingo
Publisert: 21.01.2014

A.L.F. Buskerud er med og mottar midler fra Gamle Banken Bingo.  

Førstkommende fredag 24.januar arrangeres det Nattbingo fra kl. 21 -24.00!

Vi håper på fullt hus og mer midler til lag og foreninger.


Les mer >>
Godt Nytt År
Publisert: 31.12.2013

Vi ønsker alle medlemmer og deres familie ett riktig Godt Nytt År!

Krokstadsenteret blir vårt nye møtested på onsdagene framover.


Les mer >>
God Jul
Publisert: 19.12.2013

Vi ønsker alle medlemmer med famile en riktig God Jul!


Les mer >>
God stemning
Publisert: 11.12.2013

Tradisjonen tro så ble julemøtet arrangert på Hermannsenteret i Mjøndalen. 35 av lagets medlemmer hadde møtt fram og fikk servert god og tradisjonell julemat. Underholdning og musikk var det vår venn Tor Caspersen som stod for. Vi hadde loddsalg og premier hadde medlemmene selv med seg. Og det ble solgt lodd for over femtusen kroner.


Les mer >>
Tvillingbrødre gikk for livet
Publisert: 09.09.2013

Tvillingbrødrene Einar og Oddvar Ellseth besøkte A.L.F. Buskeruds høsttreff på Oset og trollbandt forsamlingen med foredraget om turen Norge på langs. Mange har gjort det før, men ikke mange har vært erklært døde først. Bildeforedraget gav oss noen tankevekkere og det ble humring, latter og tårer. For Einar og Oddvar hadde en sterk historie og fortelle. Og historia blir enda sterkere når man snur utfordringene sine til muligheter.


Les mer >>
Bilder fra Oset
Publisert: 09.09.2013

Etter tre år var vi igjen tilbake til Oset høyfjellshotell på Golsfjellet. Det ble en kjempetrivelig helg med god mat og hyggelig betjening. Alle koste seg og foredraget til brødrene Ellseth var en innertier og kan anbefales til andre foreninger. I tillegg til våre 34 medlemmer var det også to døvetolker med på turen som bidro til alle fikk et positivt opphold, takk til dere. Som bildene viser så var vi også denne gang heldige med været.


Les mer >>
Høsttreffen 2013
Publisert: 01.08.2013

Sommeren er på hell og tradisjonen tro så avslutter vi en fin sommer med et høsttreff. Denne gang er vi tilbake på Oset. JRK Turbusser tar oss opp på fredag 6. september og henter oss igjen på søndag.

Vi har fått tvillingbrødrene Einar og Oddvar Ellseth til å fortelle om bakgrunnen og om turen de hadde Norge på Langs. Mange har gjort det før, men ikke mange har vært erklært døde først.

 


Les mer >>
Politikeren meldte ikke fra
Publisert: 02.08.2013

Jente fikk skadet synet ved en arbeidsulykke på setra til Lundteigen. Sp-politikeren meldte ikke fra om ulykken eller gav opplysninger slik han er forpliktet til som arbeidsgiver. Jenta får dermed ikke ytelser fra NAV eller erstatning. Bildet er tatt i en annen samnheng.


Les mer >>
Drammenselva på 100 minutter
Publisert: 13.07.2013

Det er sol og det er sommer og hva er da bedre enn en tur på Drammensleva. Og når M/S Drammen frister med elvecruise i helgene i juli, ja da er det bare å hoppe om bord og nyte byen fra elva. Cruiset har med guide som loser oss gjennom elva og byens historie.


Les mer >>
Høyt stressnivå
Publisert: 08.07.2013

En studie foretatt ved Sahlgrenska akademi bygger på en spørreundersøkelse der nesten 250 personer som arbeider på akuttmottak og i ambulansetjenesten har svart. Her kommer det fram at to av tre som arbeider på akuttmottak, samt en tredjedel av ambulansepersonellet opplever at jobben er psykisk anstrengende.


Les mer >>
Norges mest moderne legevakt
Publisert: 03.07.2013

 Drammen legevakt er ikke lenger å finne i brakkebygget utenfor sykehuset. Den nye legevakten er landets mest moderne og ligger i Rosenkrantzgata 17, rett ved fylkeshuset.  Det er fortsatt dårlig skiltet til Legevakta.

Legevakta i Drammensregionen er legevakt for cirka 125 000 innbyggere i Drammen. Lier, Svelvik, Sande og Nedre Eiker samt gjestearbeidere og turister.


Les mer >>
Aktiv med kart
Publisert: 03.07.2013

Orienteringsgruppa i Konnerud IL lanserer lavterskeltilbudet "Aktiv med kart". Det er satt ut 10 turmål langs gangveier og rulleskiløyper på Sletta, samtlige tilgjengelig for både barnevogn og rullestol.


Les mer >>
Trafikkskadet banet vei
Publisert: 20.06.2013

En fersk dom fra Høyesterett innebærer at et stort antall skadelidte kan ha krav på store summer i etteroppgjør fra forsikringsselskapene. Det sier advokat Einar Lohne etter å ha vunnet frem med en historisk sammen med sin klient, trafikkskadde Gunn Rauken (58) fra Elverum. Han mener at den historiske dommen vil kunne få stor økonomisk betydning for mange skadde både i trafikkulykker og yrkesskader.


Les mer >>
Drammens geografisk midtpunkt
Publisert: 19.06.2013

Ny turistattraksjon  

Tror du at byens geografiske midtpunkt ligger nær Bragernes torg, da tar du skammelig feil - punktet ligger nemlig på Hyllåsen på Konnerud! I området der det var en stor skogbrann i 2008. Selv om det nå spirer og gror, er restene etter brannen godt synlig og fremdeles kan man kjenne brent lukt.


Les mer >>
Brukerkonor ved Drammen sykehus
Publisert: 14.06.2013

En møteplass for pasienter, brukere og pårørende 

Mandag 10. juni kom den gledelige beskjeden om at det nå endelig har lykkes med å få de best egnete lokalene. Det er det gamle kassakontoret som nå blir brukerkontor. Kontoret vil bli godt synlig i sykehusets vestibyle på andre siden av kantinen.


Les mer >>
Portåsen gav inspirasjon
Publisert: 06.06.2013

Portåsen ligger vakkert til i naturskjønne og barnevennlige omgivelser. Natur og flora er tilnærmet uberørt siden dikteren selv tråkket sine barnesko i skogene her i Nedre Eiker. Vi la et av våre onsdagsmøter hit til Portåsen.


Les mer >>
I viljens landskap-Kommer på NRK 1 9.mai
Publisert: 05.12.2012

Geir Arne Hageland som A.L.F. Buskerud hadde besøk av på Smuksjøseter i høst, legger  ut på utfordrende turer. Som en hyllest til Rondane nasjonalpark i jubileumsåret 2012 tok han med seg et TV-team til dette unike og vakre fjellområdet. Dokumentarfilmen om turen kommer på NRK torsdag 9. mai klokken 19.30


Les mer >>
Nytt hovedstyre
Publisert: 27.04.2013

Årsmøte I A.L.F.Norge ble holdt på Gardermoen og foregikk uten dramatikk. Møteleder Ellen Trondsen ledet årsmøtet. Lars Kristian Hille gav  beskjed ved årsmøtets begynnelse at han ønsket å trekke seg på grunn av egen helse.

 

 

 


Les mer >>
Ridderuka 2013
Publisert: 08.04.2013

Ridderuka 2013 er over og her kan man lese artikler og se bilder. Noen bilder er helt utrolige, og du tror det ikke før du har sett det.


Les mer >>
Til USA
Publisert: 15.03.2013

Følg Olav og Inger-Lise til USA

Morten har laget en web-side. Her blir det lagt ut bilder etter hvert som de reiser rundt i USA.  Ønsker du å se bilder fra turen så logg deg inn på linken på neste side.

 

 


Les mer >>
HØYT NIVÅ
Publisert: 13.03.2013

Kronisk syke presterer på nivå med Petter Northug. Hver dag. Det står ikke om medaljer, men om å unngå å utvikle depresjon og angst. sier psykolog Elin Fjerstad til bladet Det nytter.

 

 


Les mer >>
Ridderrennet 50 år
Publisert: 12.02.2013

 Den ville ideen som ble til et eventyr

Flaggene vaiet fra Hønefoss til Beitostølen. Konge, Kronprins, statsminister, statsråder og stortingsrepresentanter var til stede. Noen tusen tilskuere var møtt fram.  57 utøvere var klare, 54 var Norske, 6 var kvinner, 1 var Dansk, 1 var Svensk og 1 var Finsk. Forsvaret var helt uunngåelig og stilte med 100 offiserer og menige.  Distansen var 26 km.

Kong Olav V starter de første, før han og Kronprins Harald gikk rennet. Datoen var 12. april 1964, stedet var Valdresflya. Det første Ridderrenn var en realitet!

Primus motor Erling Stordahl stod for dramatikken, han brakk skien i en utforkjøring.

 –Det skal mer til enn en brukket ski til å bryte Ridderrennet, slik får man ta med godt humør, sa Erling etter målpassering.

Den ville ideen til Erling Stordahl ble til et eventyr og er fortsatt en levende tradisjon med mye godt humør.  

50 år etter arrangeres det 50. Ridderrenn lørdag 13.april 2013. 

Ridderuka 2013 fra 7. til 14. april

Følg med på www.ridderrennet.no 


Les mer >>
Årsberetning
Publisert: 12.02.2013

Årsmøte ble avholt på Hermannsenteret i Mjøndalen med 37 fremmøtte medlemmer. Jan Ronald Skogsrud fra NHF regionstyre ledet møte. Årsberetning og regnskap ble godkjent uten merknader. Det nye styret ble slik valgkomiteen hadde foreslått og ser slik ut. Leder Jan Arne Dammen, Nestleder Jan Sandholt, Kasserer Olav Olavsbråten, Sekretær Inger-Lise Olavsbråten, Styremedlemmer Arne Jørn Hultberg, Nils Petter Berg, Sverre Heimsvik, Varamedlemmer Kurt Pedersen og Else Berit Waahus.

Årsberetningen kan leses på neste side.


Les mer >>
E-resepter i Buskerud
Publisert: 15.01.2013

Alle apotek kan ekspedere e-resepter fra 15. januar. Dersom man skal til en kommune hvor e-resept ikke er i bruk ennå, kan legen skrive ut papirresept.

Etter 15. januar vil e-resept være innført i alle unntatt tre fylker: Hedmark, Oppland og Sogn og Fjordane. Disse siste fylkene starter 5. februar.

Økt sikkerhet

E-resept øker sikkerheten og forenkler hverdagen for befolkningen, leger, apotek og bandasjister.  

Fordi apotek og bandasjister henter resepten fra en sentral database, er det også vesentlig vanskeligere å forfalske en e-resept enn en papirresept.  

Med e-resept lanseres også en ny selvbetjeningstjeneste på nett: Mine resepter, som gir god oversikt over gyldige e-resepter.


Les mer >>
Ble satt pris på
Publisert: 14.01.2013

Da jeg så denne store banneren «Takk for innsatsen i 53 år - Finn!» brettet ut tvers over fabrikkveggen hos Protan på Lierstranda ble jeg nyssgjerrig. Ikke alle forunt å bli takket på denne måten.

Les mer på dt.no


Les mer >>
En hand å holde i
Publisert: 26.11.2012

Natt til onsdag 21. november ble det meldt om brann på Med. 3 i 9. etasje på Drammen sykehus.  Noen pasienter ble evakuert ned til mottakelsen, mens noen ble værende i heiskorridoren på avdelingen. 

Dette ble en skremmende opplevelse for pasientene som ble vekket midt på natta. Personalet gjorde så godt de kunne med og evakuere de dårligste pasientene ned i senger og rullestoler. Noen pasienter var redde og følte seg glemt etter evakueringen og savnet en hånd å holde i.


Les mer >>
Verdens diabetesdag
Publisert: 14.11.2012

Onsdag14. november er verdens diabetesdag og for å markere dette har legemiddelfirmaet MSD lyssatt Ypsilon i Drammen blå, som er den internasjonale diabetsfargen.  Det er 21. gang denne dagen markeres og i år står opplæring og forebygging i fokus. 

I Norge antar man at 350.000 personer har diabetes type-2, men at så mange som halvparten av disse vet ikke at de har den alvorlige sykdommen. Diabetes er en alvorlig kronisk sykdom, og diabetikere er særlig utsatt for blant annet nyresykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag, sår og skader i beina, nedsatt syn, blindhet og impotens hos menn.  
Type 2-diabetes gir symptomer som rikelig vannlating, tørste, kløe nedentil hos kvinner, men kan også gi en følelse av tretthet og nedsatt allmenntilstand. Ta ett stikk hos legen!

I Norge er slagordet: Vi vet, vet du? Diabetes type 2 kan ramme alle. 


Les mer >>
Røyking forbudt
Publisert: 09.11.2012

I 2008 ble det innført totalt røykeforbud på Marienlyst stadion, i likhet med de andre idrettsanleggene rundt om i Norge. Det heter at dersom man tar seg en røyk så kan man bli bortvist. MEN dette er greit??

Dette er noe vi ser ikke bare på Marienlyst men på de fleste arenaer i landet. Dette røykshowet er et flott skue, men til plage for mange. Hvorfor tillates dette når man kan bli bortvist for en sigarett?

 


Les mer >>
Smuksjøseter en perle i Rondane
Publisert: 17.09.2012

Ved porten til Rondane ligger Smuksjøseter Fjellstue (1130 m.o.h). Der hvor det er hjerterom er det husrom, heter det. Det finner man her hos Kari og Roar Skaugen. I tillegg til god mat og hyggelig vertskap er Smuksjøseter et perfekt utgangspunkt for turer i Rondane. Mange av oss besøkte Peer Gynt hytta, noen sågar flere ganger. Et par besteg flere av toppene mens andre tok småturer i nærområdet og kokte kaffe og koste seg på stranda.

Sammen med Jan fra JRK Turbusser, guide og 2 døvblindetolker var vi 40 stykker som storkoste oss. 

Vår nye venn Toffe gledet oss med gode historier og vers. Her er ett: 

Syng og vær glad for hver meter du går,

så skal du se hvor mange gnagsår du får. 

Vi skal til Smuksjøn å kjøpe noe godt, 

da får han Karius og Baktus det så flott. 

Her er vi på vei tilbake fra Peer Gynt hytta. 

NB!! Vi vil komme med flere bilder, så følg med.


Les mer >>
Klar for Smuksjøseter
Publisert: 15.08.2012

En våt sommer blir forhåpentligvis etterfulgt av en fin høst, og nå ser vi fram til en langhelg i fjellet. 37 medlemmer har meldt seg på til denne turen til Smuksjøseter og Rondane.

Se webkamera på Smuksjøseter og sjekk værmeldinga.

Turen er over fire dager og torsdag 13.september kl. 08.30 reiser vi med JRK Turbusser fra Krokstadelva.

 


Les mer >>
Trygghet i sentrum
Publisert: 04.09.2012

Hjertestans kan ramme alle, uansett alder og uten forvarsel. Det kan eksempelvis skje med venner, noen i foreningen eller folk i vår nærhet. Ved å ha en hjertestarter i nærheten kan mulighetene til å overleve økes med mer enn 50%.

På A.L.F.Buskeruds medlemmøte i mai ble det besluttet å gå til anskaffelse av en hjertestarter.

11 av våre medlemmer har i dag 4.september gjennomgått et kurs i hjerte- lungeredning  og et kurs i bruk av hjertestarter. Hjertestarteren vil nå være med på foreningens mange aktiviteter.

Hjertestarteren er av typen Cardiac Sciense som gir råd/beskjed hva du skal gjøre i både tale og tekst.

Forhandler er Skogholt Yrkesbekledning og verneutsyr.

Se også www.hjertevakten.no


Les mer >>
Giftgass i fly - måtte nødlande
Publisert: 24.08.2012

Giftgasser i fly

Hydraulikk- og turbinoljer i flyets motor inneholder giftige organofosfater. Ved lekkasje eller søl av disse oljene i flymotoren, kan nervegassliknende forbindelse oppstå når det blir varmt og finne veien til kabin- og cockpitlufta. Dagbladet.no har dokumentert mange hendelser med slike giftgasser i fly. Ved flere tilfeller har dramatiske situasjoner oppstått. Et Orion fly måtte tidligere denne uken nødlande på grunn av lukt i kabinen.

Les mer på Dagbladet.no

Les også vår tidligere omtale av problemet


Les mer >>
Tilgjengelig for alle - var det ikke
Publisert: 23.08.2012

 

 
 

”Tilgjengelig for alle” var overskriften i Eikerbladet 31. juli etter at kulturkontoret og Frivillighetssentralen i Nedre Eiker flyttet inn i nye lokaler i Mjøndalen. 

 

 

  


Les mer >>
Rondane nasjonalpark 50 år
Publisert: 16.07.2012

I forbindelse med at Rondane nasjonalpark er 50 år ønsket Geir Arne Hageland å vise nasjonalparken fra sin side. Dette har blitt til en dokumentarfilm som NRK vil vise i programmet ”Ut i naturen” i romjulen.  

Filmen vil handle om nasjonalparken Rondane og Geir Arne og om menneskene han møter i fjellet de 10 dagene turen varer. Alle med spennende historier fra Rondane opp gjennom tidene.

Geir Arne som selv har en funksjonshemning vil vise oss at fjellet kan være tilgjengelig for flere, bare man utfordrer seg selv.

- Se bort fra funksjonshemningen og følg din nysgjerrighet og dine drømmer, er oppfordringen min, sier Geir Arne.


Les mer >>
Bli med til Smuksjøseter
Publisert: 16.07.2012

Tradisjonen tro har vi den glede å kunne invitere våre medlemmer til høstseminar. Sommeren har kommet og graset er grønt, og vi ser fram til late dager i sola. For å komme riktig i gang igjen starter vi høstsesongen på fjellet, nærmere bestemt Rondane og Smuksjøseter.


Les mer >>
God sommer
Publisert: 05.07.2012

Vi ønsker alle en riktig god og myggfri sommer!


Les mer >>
Forskjellsbehandling av kvinner og menn på legekontoret
Publisert: 01.07.2012

Det er vanskeligere for kvinner å få godkjent yrkesskade. HVORFOR?

Kan det være forskjellsbehandling hos legen som er årsaken til at tre ganger så mange menn som kvinner får godkjent en skade eller sykdom som yrkesskade?

Les mer på NRK.no


Les mer >>
Støtt TUBFRIM
Publisert: 15.06.2012

I over 80 år har TUBFRIM samlet inn brukte frimerker. Etterspørselen er stor, men det blir stadig tyngre å samle inn. Nå har 350 av landets 429 kommuner takket ja til å ha en innsamlingskasse. 

Kommunen tar i mot

Etterspørselen etter frimerker er stor, men det blir stadig tyngre å samle inn nok og TUBFRIM trenger hjelp. Derfor er TUBFRIM takknemlige for at 350 av alle landets kommuner har takket ja til å ha en innsamlingskasse for brukte frimerker, prospektkort, telekort og andre plastkort i bankkort størrelse.

- Tanken er at det skal bli enklere for alle landets innbyggere å sende frimerker til TUBFRIM. På hjemmesiden vår www.tubfrim.no ligger det en kommuneoversikt som viser hvilke kommuner som har inngått samarbeid med TUBFRIM. De fleste kommuner har plassert innsamlingskassen på Servicetorget eller resepsjonen i kommunen. De tar imot alt av frimerker, prospektkort og telekort, for videresending til oss, forteller daglig leder Kåre Myro.

Les mer her


Les mer >>
Gi tilbakemelding etter behandling
Publisert: 05.06.2012

Vestre Viken HF ønsker å øke muligheten for at pasienter og pårørende kan gi helseforetaket tilbakemeldinger etter avsluttet behandling. Dette for å få et bredere grunnlag å gjøre forbedringsarbeid på. Den elektroniske brukerundersøkelsen er derfor åpent tilgjengelig på internett.

Tilbakemelding til Vestre Viken


Les mer >>
Willy stilte med bålkaffe
Publisert: 23.05.2012

Nykokt kaffe på bål er en fantastisk start på dagen. A.L.F. Buskerud inviterte  til skogstur og bålkaffe. Det ble en artig dag med besøk av en stålorm og en herlig gjeng fra en av distriktes barnehager.

Vi hadde ruslet en halvtime innover fra Årbogen idrettsanlegg da vi kjente bållukten i nesa og Willy dukket opp. Vel oppe ved Torehølet ble det servert kaffe og kaker og noen gode historier som ikke egner seg på trykk.

Stor takk til Willy Gustavsen som stod tidlig opp å ordent med kaffen!


Les mer >>
Moskus i mai
Publisert: 23.05.2012

Det er nærmest en selvfølge å se moskus over Dovrefjell fra midten av mai og ut i juni. Og på det ene bildet ser vi også at det er en liten kalv med.

Disse bildene er tatt ved Søndre Klemma mandag 21.mai 2012


Les mer >>
Yrkesskadereform
Publisert: 16.05.2012

Ordningene for økonomisk kompensasjon ved yrkesskader og yrkessykdommer i Norge er generelt gode. Det er samtidig bred enighet om at dagens system har enkelte klare svakheter som gjør at det ikke lenger er tidsmessig. Regjeringen ønsker derfor å endre dagens yrkesskadeordning. Det redegjøres her for hovedtrekkene i reformen. Regjeringen tar sikte på å komme tilbake til Stortinget med et konkret lovforslag i vårsesjonen 2013.


Les mer >>
Ridderrennet tok sølv i Holmenkollstafetten
Publisert: 13.05.2012

Fjorårets vinner Ridderrennet hadde som mål å gjenta bedriften fra i fjor. Men de måtte se seg slått av lag nr 408 Stavanger Døves IF med 1.54. Med så mange deltakere på startstreken kan det fort gå kluss i vekslingen og det er ikke gitt å gjennomføre en smertefri veksling. Det kan være at gullet røyk på noen uheldige vekslinger.

Les mer og se bilder fra dagen:

Ridderrennet.no

PåNeset.no


Les mer >>
For vår egen sikkerhet
Publisert: 03.05.2012

Journalsystemet i Vestre Viken HF sviktet. Sykehusene var i timevis uten informasjon om pasientene. Dette kan skje igjen også andre steder.

Husker du hvilke medisiner du bruker? Er det ting du er allergisk for?

På sykehusene kommer det daglig inn pasienter som ikke kan redegjøre for slike ting. Gjør det tryggere for deg selv og enklere for helsepersonellet.

Lag en liste over medisinene og skiv ned viktige opplysninger. La de ligge i lommeboken og husk å oppdatere den sammen med legen.


Les mer >>
Møtte våren I Amsterdam
Publisert: 28.04.2012

 

A.L.F. Buskerud har arrangert jubileumstur for sine medlemmer. Foreningen er 25 år og hele 36 medlemmer var med på en fantastisk tur til Amsterdam.

De besøkte Keukenhof blomsterpark, som er på sitt aller vakreste på denne tiden av året. I Amsterdam var de på sightseeing med en lokal guide. Amsterdam ser man best fra vannet og da stod selvfølgelig en kanaltur på programmet.

Med seg på hele reisen hadde de Reidun Johannessen som bl.a. ordnet med billetter etc. og på bussen serverte hun kaffe og andre godsaker. Reidun er også å treffe på Smuksjøseter Fjellstue i vinterhalvåret.

Vi vil få takke Jan Korneliussen i JRK Turbusser for en behagelig reise og for et flott opplegg.

På neste side er det linker til bilder fra turen!


Les mer >>
Turistforeningen arrangerer - Klart det går!
Publisert: 17.04.2012

6. mai går startskuddet for "Klart det går" sine søndagsturer i Drammens distriktet. Har du lyst til å være med er dette gratis for alle, ingen påmelding.  Turene er tilrettelagt for rullestolbrukere, blinde og svaksynte, og andre personer med bevegelses nedsettelser og venner familie og andre interesserte.

 

 


Les mer >>
Til Amsterdamreisende
Publisert: 13.04.2012

Om få dager legger vi ut på jubileumsturen til Amsterdam. Vi blir med bussjåføren og guiden 38 stykker på turen.  Programmet er  klart og er sendt ut i dag fredag 13. april. Vi har lagt ved en telefonliste og jeg ber alle sjekke at denne stemmer.

Skulle det være feil så gi beskjed til Jan Arne på mail arnedam@online.no

 


Les mer >>
Her er det snø til påske
Publisert: 28.03.2012

Mens vi her nede i lavlandet ikler oss sommerklær og tror at det er bart også i fjellet, vi tar feil.

Jeg var med brøytebilsjåfør Øystein Rudi på Valdresflye.

SE bilder


Les mer >>
Det 49. Ridderrenn er historie
Publisert: 20.03.2012

Store idrettsprestasjoner på Beitostølen under Ridderuka. Her er vi ute sammen med Forsvaret og følger løperne langs hele løypa. Les artikler, se bilder og video.

Følg med på www.ridderrennet.no


Les mer >>
Elektroniske resepter
Publisert: 14.03.2012

Nå innføres det elektroniske resepter (e-resepter).  I løpet av 2013 skal det være i bruk over hele landet. I praksis betyr det at vi ikke lenger får resepten skrevet ut på papir. Legen sender den elektronisk til en sentral database. Herfra kan apoteket eller bandasjisten laste den ned når vi kommer. Alt vi trenger å gjøre er å oppgi navn og fødselsdato. Men e-resepter skal det bli mer praktisk og den medisinske behandlingen av reseptene tryggere enklere og effektivt.

Les mer om e-resepter her  

 


Les mer >>
Jubileumstur 2012 - Amsterdam
Publisert: 09.11.2011

A.L.F. Buskerud kan se tilbake på 25 aktive år i fylket. Vi har derfor gleden av å kunne invitere medlemmer på en fantastisk jubileumstur til Holland.

Bli med på en 6 dagers tur til Holland der vi vil besøke parkanlegg med et vell av blomster, som på denne tiden av året står i all sin fargeprakt. Den beste måte å se Amsterdam på er fra vannet og vi vil få muligheten til en kanaltur.

Vi har 35 billetter og turen er nå fulltegnet. Sett av uken fra søndag 22. april og til fredag 27. april til en uforglemmelig tur.

Depositum på kr. 1000.- betales innen 10.januar og resterende betales innen 1.mars til kontonr.: 9015.05.09490

Husk Reiseforsikring: Hvis forfall eller sykdom må hele reisens pris betales og det er den enkelte selv sitt ansvar å ha gyldig syke/reiseforsikring.

Husk også Europeisk Helsetrygdekort som fås gratis hos NAV. Kan bestilles på nettet.

Det vil komme nærmere informasjon om turen.


Les mer >>
Støtt oss via GRASROTANDELEN
Publisert: 31.03.2009

 

Gi din støtte til ARBEIDSMILJØSKADDES LANDSFORENING BUSKERUD

Grasrotandelen er en ordning fra Norsk Tipping, hvor du som registrert spiller kan støtte  ARBEIDSMILJØSKADDES LANDSFORENING BUSKERUD!

Send SMS: GRASROTANDELEN 988777021 til 2020 (tjenesten er gratis)


Les mer >>
Stort oppmøte på årsmøtet
Publisert: 13.02.2012

A.L.F. Buskerud avholdt årsmøte på Hermansenteret i Mjøndalen mandag 13. februar. 32 stemmeberettigede hadde møtt fram og Jan Ronald Skogsrud fra Norges Handikapforbund var gjest.


Les mer >>
Bli med til VM i kjelkehockey
Publisert: 06.03.2012

Norges Handikapforbund Oslo inviterer alle medlemmer til storstilt VM-dag søndag 25. mars i forbindelse med åpningskampen under VM i Kjelkehockey på Hamar! De har bestilt buss og lager vorspielstemning på kontoret i Folke Bernadottesvei 2 i Oslo fra kl. 11.30 med pølser og Toddy.

Bussen setter kursen mot Hamar OL-Amfi kl. 13.00. Kampstart er kl 15.45 og motstander i åpningskampen er Korea. 

Påmelding gjøres umiddelbart ved å ringe 22 02 14 20 eller jorgen.foss@nhf.no

Meld da i fra om du skal sitte i egen elektrisk rullestol på bussturen, eller om du hopper over i sete, eller om du er gående.

Det er 40 billetter og her er det først til mølla! Turen er gratis.


Les mer >>
World Cup Skisprint
Publisert: 08.03.2012

Forberedelser, spenning og dramatikk fra World Cup skisprint i Drammen 2012

Seier i begge klasser i Drammen her

Hekting og fall her

Forhåndreportasje her

Northug går ikke i Drammen her

9000 kubikk med snø her


Les mer >>
Færre fristbrudd og kortere ventetid
Publisert: 06.03.2012

Nye tall fra Norsk pasientregister viser at færre pasienter opplevde brudd på behandlingsfristen i 2011 sammenliknet med året før. Helse Sør-Øst har fortsatt de korteste ventetidene i landet, skriver helseforetaket i en pressemelding.

Foto: Jan Arne Dammen


Les mer >>
Northug går ikke i Drammen
Publisert: 06.03.2012

Mens forberedelsene går på skinner i Drammen, så kommer meldingen fra skiforbundet om at Petter Northug dessverre ikke stiller til start. Han måtte stå over Vasloppet og også Holmekollen ryker for han. Sammen med den internasjonale eliten kommer det andre gode norske løpere. Så her blir det uansett stemning.

Les mer her


Les mer >>
9000 kubikk med kunstsnø
Publisert: 28.02.2012

Siden januar har snøproduksjonen pågått for fullt på Konnerud. Over helgen vil lastebilene gå i skytteltrafikk til byen.  Det anslås at hele 400 billass med snø skal fraktes ned til Bragernes.

 

 


Les mer >>
Laber interesse blant NHF medlemer
Publisert: 27.02.2012

Hva kommer det av at interessen for universell utforming er laber blant NHFs medlemmer i regionen?

NHF Oslofjord Vest inviterte denne våren til felles medlemsmter  6 forskjellige steder i Regionen. Temaet ville vært Universell Utforming.

I en post fra kontoret opplyses det om at møte i Sande 29. februar er avlyst. Det samme er møte på Kongsberg hvor ordfører Vidar Lande skulle hatt hovedinnlegget også er avlyst, grunnet liten interesse.

Nå er møtet i Tønsberg også avlyst, grunnet liten interesse!

Møtene i Skien, Ål og Seljord håper regionen å få gjennomført.


Les mer >>
Medlajene delt ut
Publisert: 26.02.2012

Forhåndsfavorittene Østerrike vant søndagens lagkonkurranse. Syv svev i verdensklasse – og et lite arbeidsuhell fra Gregor Schlierenzauer – var mer enn godt nok til å gull.

På vinnerlaget hoppet Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Schlierenzauer og Martin Koch, og de fikk til sammen 1648,4 poeng.

 


Les mer >>
For store forventninger
Publisert: 26.02.2012

Forventningene var store til det norske laget foran lagkonkurransen i skiflygings-VM i Vikersund. 

Etter første omgang lå laget på en fjerde plass og det var godkjente hopp av Anders Fannemel og Rune Velta, mens Bjørn Einar Romøren og Anders Bardal skuffet.

 


Les mer >>
Norsk sølvmedalje i Vikersund
Publisert: 25.02.2012

Rune Velta ledet VM etter første omgang i Vikersund, og måtte sette utfor som siste hopper i konkurransen. Rune holdt hodet kaldt, svevde 234,5 meter og sikret norsk sølvmedalje kun tre poeng bak gullvinneren. En imponerende prestasjon av debutanten, med det presset det er å sitte alene igjen på toppen i et VM.

På pressekonferansen skildret Velta sjøl hoppet sitt slik: – Jeg var rolig på toppen, tenkte på egne arbeidsoppgaver og løste de veldig bra. Sølvmedaljen min er en del av det hele laget har jobbet for, sa han.

Gullmedaljen gikk til Robert Kranjec og Martin Koch tok bronsemedaljen med fall i det siste hoppet.


Les mer >>
Luftig samarbeid for å redde liv
Publisert: 25.02.2012

På søndag vil Johan Remen Evensen gjør sitt lengste ”hopp” i Vikersund. Med litt hjelp fra Norsk Luftambulanse skal Johan Remen Evensen være ”pasient” i en underhengende operasjon med helikopter gjennomført av pilot, lege og redningsmann fra Norsk Luftambulanse.

 

 


Les mer >>
World Cup tilbud til funksjonshemmede
Publisert: 22.02.2012

World Cup Sprint 7. mars i Drammen

Skisprinten er tilbake i Drammen sentrum og Rådet for funksjonshemmede vil også i år ha egen tribune med kafé for funksjonshemmede.  Tribunen er som vanlig foran Bragernes menighetshus. Opplev stemningen med bildene fra 2010.....


Les mer >>
Dagen før dagen i Vikersund
Publisert: 22.02.2012

Med 8 plussgrader var det gode forhold for publikum i Vikersundbakken i dag under prøvehoppingen. Det ble ikke de lange lengdene, grunnet vanskelige og krevende forhold. Vinden kom bakfra og de hadde også noen problemer med kjøleanlegget i sporet. Dette blir garantert i orden til i morgen, ble det lovet.

 


Les mer >>
NØSTETANGEN MUSEUM FIKK TILGJENGELIGHETSPRISEN
Publisert: 21.02.2012

Rådet for funksjonshemmede i Øvre Eiker kommune delte ut tilgjengelighetsprisen for 2011 til Nøstetangen Museum, som holder til i den gamle sorenskrivergården i Hokksund.  Museet fikk prisen for sitt arbeid med å legge til rette for funksjonshemmede, med bl.a. rullestolrampe, trappeheis og nytt HC toalett.

Det er 12 gang Rådet for funksjonshemmede i Øvre Eiker deler ut denne prisen, som består av 5.000 kroner og et diplom, som styreleder Åse Klundelien stolt viser fram.

Foto Jan Arne Dammen

Nøstetangen museum


Les mer >>
Kulda fester grepet
Publisert: 04.02.2012

Kulda fester grepet og det har de siste dagene vært minus 20 flere steder i Buskerud. Drammenselva fryser til og svanene trekker opp til Steinberg der det fortsatt er isfritt.


Les mer >>
Drammen stasjon
Publisert: 04.02.2012

Drammen stasjon er pusset opp for 30 millioner kroner inne. Ute har Drammen kommune brukt 60 millioner kroner.

- Den er pr. idag en felle for synshemmede og Norges Blindeforbund har klaget inn forholdene til Likestillings- og diskrikmineringsombudet, sier fylkesleder i Blindeforbundet Runar Kvam.

Stasjonen ble åpnet med pump og prakt av Drammens ordfører 15.juni. Også Norges Handikapforbund har reagert på forholdene. Seniorrådgiver i NHF Tore Amblie Bjørback kommenterer at perrongen er for høy rullestolbrukere. Foto Jan Arne Dammen

Se NRKs innslag


Les mer >>
Militærtjenesten kan ha gitt helseplager
Publisert: 25.01.2012

I en rapport som ble lagt frem for Forsvarsdepartementet tirsdag 23.januar, går det frem at mange av veteranene fra Gulfkrigen har blitt syke etter tjenesten, skriver VG.no

Ifølge Norsk Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) er det påvist økt sykelighet blant et betydelig antall norske veteraner som tjenestegjorde under Gulfkrigen.

Om lag 500 norske soldater deltok i krigen mot Saddam Husseins hær i Irak fra 1991. Flere av dem har hatt helseplager i ettertid, uten at noen har gitt en forklaring eller tatt ansvaret. I USA er det så mange som 200 000 veteraner som påberoper seg Gulfkrigslidelse eller Gulfkrigsyndrom.

Les mer på VG.no

 


Les mer >>
Dramatikk i lufta
Publisert: 12.01.2012

Et British Airways-fly måtte snu etter kort tid i lufta og nødlande på Heathrow 20. desember 2011 da begge pilotene var nær ved å svime av bak spakene. Flyet, med over 100 passasjerer om bord, kom i trøbbel, skriver Dagbladet.no

Dagbladet.no har avdekket at en lang rekke flyansatte verden over mener de har fått varige skader på nervesystemet som følge av giftgasseksponering i fly.

 Hydraulikk- og turbinoljer i flyets motor inneholder giftige organofosfater. Ved lekkasje eller søl av disse oljene i flymotoren, kan nervegassliknende forbindelse oppstå når det blir varmt og finne veien til kabin- og cockpitlufta. Se også Syndrom nr.4. 2010


Les mer >>
Ridderrennet 2012
Publisert: 06.01.2012

I dagene 18. - 25. mars kan du oppleve en uke med ski aktiviteter i vintersportseldoradoet Beitostølen i Valdres. Beitostølen Helsesportsenter tilbyr et løypenett for skiskyting og langrenn som er tilpasset de med syns- eller bevegelseshemning. Alpintreningen og konkurransene foregår i OLAbakken.

- Ønsker du å bli med på skifesten på Beitostølen i mars oppfordrer vi deg til å melde deg på snarest. Husk at påmeldingsfristen er15.februar, sier generalsekretær i Ridderrennet Elisabeth Kollerød.

Se kortversjonen av den nye filmen om Ridderrennet

mer info på www.ridderrennet.no

 


Les mer >>
Julemøte 2011
Publisert: 12.12.2011

Medlemmene i A.L.F. Buskerud møttes til sitt tradisjonelle julemøte mandag 12.desember på Hermansenteret i Mjøndalen. Vår faste musiker og morromann Tor Caspersen fornektet seg ikke og samtlige fikk trimmet lattermusklene.

Det ble servert tradisjonell julemiddag med ribbe, pølser og medisterkaker. Loddsalget gikk unna og kvelden ble avsluttet med trekning av gevinster, som medlemmene hadde hatt med selv. Vi fikk også en rekke flotte gaver til utlodning fra Larsen Fargehandel i Mjøndalen. Takk til dere alle!

Vi møtes fortsatt på Buskerud Storsenter på onsdager.


Les mer >>
Bli med i Vikersundbakken
Publisert: 06.12.2011

Tirsdag 6.desember var det 78 dager til det braker løs i Vikersund med VM i skiflyging. Verdensrekordhopper Johan Remmen Evensen og Ole Marius Ingvaldsen var på besøk i Vikersundbakken sammen med treneren Alexander Stöckel.

At Remmen Evensen ble vraket til Harrachov i helgen bekymrer både han og treneren lite. Han mener selv at han treger flere hopp på snø før det løsner formmessig. Og begge er sikre på at når VM i Vikersund arrangeres, så sitter han klar på bommen.

Vikersundbakken har vært gjennom noen forandringer siden prøve VM. Man har kuttet hoppet med en meter og hevet vinkelen på hoppet fra 11,2 til 10,8 grader. I tillegg er profilen fra K-punkt (195 meter) endret. Bakken blir som følge av disse endringene cirka fem meter lenger. For å få plass til flere tilskuere er sletta er kuttet med 19 meter.

I disse dager foregår det også montering av en dobbel stolheis til toppen av skiflygingsbakken med mellomstasjon til storbakken, noe som vil bedre tilgangen til bakkene betydelig.

På toppen bygges Vikersunds nye landemerke "Vingen" tegnet av Snøhetta. Fra dette bygget på 140 kvm som er formet som en flyvinge har man en enestående panoramautsikt.

Etter besiktigelsen mener både Ole Marius og Johann at det er mulig å hoppe over 250 meter i bakken som er blitt fem meter lengre.Under prøve VM i fjor hoppet Remen Evensen 234 meter som det korteste, de to lengste var på 240 og 246,5 meter, begge verdensrekorder.

Vi står på toppen og skuer ut over dette enorme anlegget. Hopperne forteller at man må ha respekt for bakkene, og spesielt Vikersundbakken.

- Det er sykt langt ned. Det tenker jeg alltid på når jeg står øverst i en skiflygingsbakke, og at jeg må være gal i hodet som setter utfor, sier Remmen Evensen og gleder seg som oss andre til februar 2012.


Les mer >>
Frokostseminar fra STAMI på nett-TV
Publisert: 18.11.2011

STAMI har lagt ut opptak frokostseminaret om  Arbeidsmiljø og -helse i Norge 2011 - status og utviklingstrekk. På dette frokostseminaret ble den nye Faktaboken fra NOA presentert. Her får man en samlet beskrivelse av arbeidsmiljøeksponeringer, helseproblemer som tilskrives jobben, og nivåene på sykefravær og uføretrygding etter kjønn, alder og yrkes- og næringsgrupper.

SE HER

 


Les mer >>
Vellykket førstehjelpskurs
Publisert: 15.11.2011

Førstehjelp stod på programmet på A.L.F. Buskeruds medlemsmøte i november. Arne Brenden fra Nedre Eiker Røde Kors gav medlemmene opplæring i hvordan man i en nødssituasjon kan gi førstehjelp.

Les mer på DT.no


Les mer >>
Mistanke om at NSB har svin på skogen
Publisert: 11.11.2011

Foreningsleder for Statsbanenes Verkstedforening i Trondheim, Jomar Kvitland, frykter at arbeidsmiljøet har forårsaket døden til flere kolleger.

- Vi frykter at arbeidsmiljøet preget av løsemidler og dieseleksos kan ha forårsaket døden til flere av våre arbeidskamerater. Mistanken er styrket etter Adresseavisens kartlegging, sier Kvitland til adressa.no

Les mer i ADRESSA.NO


Les mer >>
Dårlig luft på Trønderbanen
Publisert: 11.11.2011

Det er flere ganger jeg har reist med NSB Trønderbanen fra Værnes til Steinkjer at det er dårlig luft i kupeen. Det lukter dieseleksos og det kan ikke være bra for de som jobber i kupeen til daglig. Og for oss passasjerer er det veldig ubehagelig.

Dieseleksos er kjent som negativt for allergikere og astmatikere. Årsaken er at svevestøvet i diesel gjør de syke sykere, og i tillegg utsettes de friske for økt risiko for å bli syke.

Les mer i Trønder-Avisa


Les mer >>
59 døde under vedlikeholdsarbeid
Publisert: 01.11.2011

Arbeidstilsynets nye rapport som tar for seg dødsulykker i forbindelse med vedlikeholdsarbeid i perioden 2000 fram til i dag, viser at 59 personer har omkommet på norske arbeidsplasser. Flesteparten av de omkomne er fra bransjene industri, landbruk og bygg- og anlegg. Klemulykker, fallulykker og drukningsulykker er de hyppigste dødsårsakene.

12 prosent av alle dødsulykkene i arbeidslivet skjer under vedlikeholdsarbeid, og industrien er den næringen med flest dødsulykker.

Les mer på Arbeidstilsynet.no


Les mer >>
NRK Brennpunkt avslører
Publisert: 04.10.2011

På landsforeningens årsmøte tidligere i år fikk NRK Brennpunkt æresprisen. Kveldens program om NAVleger viste at prisen var høyst fortjent.

Legene skriver spesialisterklæringer på samlebånd for NAV og tjener millionbeløp på oppdragene, viser en oversikt som Brennpunkt har laget.

Her kan du sjekke din NAV lege som skriver spesialisterklæringer.

Les saken


Les mer >>
FMC Kongsberg fikk MS pris
Publisert: 03.10.2011

Teknologibedriften FMC Kongsberg Subsea tar universell utforming på alvor og fikk MS - prisen for 2011.

Kvalitetsingeniør Jan Christensen har MS og har vært ansatt i FMC Kongsberg Subsea i 14 år. Han får ikke fullrost bedriftsledelsen som viste at han hadde MS ved ansettelsen. Uten tilretteleggingen ville han vært ute av arbeidslivet for lenge siden.


Les mer >>
Hele oljeindustrien må lære av ulykkene
Publisert: 04.10.2011

Ved åpningen av konferansen i regi av International Regulators’ Forum (IRF) sa Petroleumstilsynets direktør Magne Ognedal at lærdommen fra Macondotragedien så langt viser at verken industrien eller myndighetene kan si seg fornøyd med tilstanden på norsk sokkel.

Direktør Magne Ognedal fortalte i sitt åpningsinnlegg at Petroleumstilsynet har lagt ned et betydelig arbeid i å gjennomgå erfaringene fra Deepwater Horizon-ulykken, og at målet er å ferdigstille dette arbeidet til våren.

- Vi må bruke det denne katastrofen har lært oss til å gjøre den norske petroleumssektoren enda sikrere og mer robust, slik at vi kan forhindre store ulykker, slo Ognedal fast. Les mer på petroleumstilsynet.no


Les mer >>
Besøk fra NHF Oslofjord Vest
Publisert: 19.10.2011

Trim/turgruppa hadde besøk av organisasjonskonsulent Torleif Støylen fra Norges Handikapforbund i dag. Tåka lå tett da vi møttes. Men vi hadde ikke gått lenge før sola tittet fram og det ble ett praktfullt høstvær. Møtestedet var på Buskerud Storsenter og vi kjørte over elven til Steinberg. Her gikk vi på gangveien langs elven og ut på øya mot Hokksund. Turen tok ca en time, neste uke blir du også med?


Les mer >>
Velferdslandet, til Jens Stoltenberg på FB
Publisert: 29.09.2011

Eldre omsorgen i Nedre Eiker kommune er etter min mening en skam. For hvordan kan kommunen forsvare at et eldre ektepar som begge trenger hjelp, må ha dostol og en seng i stua. Hun har vært på korttidsopphold og kom hjem forrige tirsdag. Onsdag greide ikke hjemmesykepleieren å holde henne og hun falt og skadet ryggen. I dag 29.9 blir hun "kastet" ut av sykehuset og sendt hjem da kommunen ikke har plass. Spisestuen har måttet vike plassen for sengen som er plassert i stua med dostol ved siden, her skal også han oppholde seg og ta i mot besøk. Han gruer seg over situasjonen som kommer og hun er fortvilet over å måtte ligge på stua.Er dette en verdig alderdom?
Håpet er at hun får være på sykehuset til kommunen finner en bedre løsning.


Les mer >>
Mediomtale etter høstturen
Publisert: 12.09.2011

Storefjelltreffen 2011 er historie og vi kan se tilbake på en fin samling. Vi ble enige om å sende ut en pressemelding og her er linker til nettaviser som har den.

Eikernytt

Drammens Tidene

Nettavisen PåNeset i Vestfold


Les mer >>
Sjekk været
Publisert: 08.09.2011

Etter uker med regn ser det nå ut til været endrer seg og det kunne ikke passet bedre for oss. Vi ser fram til en flott helg på Storefjell.

Yr.no


Les mer >>
Storefjelltreffen 2011
Publisert: 24.08.2011

Vi inviterte til ett opphold på Ranten Hotell ved Myking helgen 9. til 11. september. Dessverre har hotellet gått konkurs og vi har arbeidet med alternativer. Det er en glede og kunne ønske velkommen til sammenkomsten på Storefjell Resort Hotell.

Folkrockgruppa VAMP som er et av landets mest kjente og beste liveband spiller på lørdag. Billettpris 350.-kr.  Blir vi 35 stykker får vi billettene til 315.- kr.

JRK Turbusser vil ta oss opp på fjellet og bussen går fra Drammen rutebilstasjon kl. 12.00, den vil stoppe på avtalte steder underveis.

Program vil komme i posten


Les mer >>
Kan være skadelig
Publisert: 22.08.2011

Skoleferien er slutt og skoleelvene kan være utsatt for helseskadelige stoffer. De biter i blyantene og sutter på viskelæret og dersom produktene inneholder helseskadelige stoffer, kan de få i seg stoffer som i det lange løp kan skade helsen. Helse- og miljøfarlige kjemikalier kan også spres i naturen når produkter som inneholder slike stoffer blir kastet, slik at vi i neste omgang kan få det i oss gjennom mat, vann og luft.

Gode råd på erdetfarlig.no


Les mer >>
Arbeidsmiljøloven gjelder også for frivillige
Publisert: 22.08.2011

Hvert år legges det ned mange tusen årsverk i frivillig arbeid i Norge. Tall fra Frivillighet Norge viser at halvparten av befolkningen deltar i frivillig arbeid. Noe av dette arbeidet utføres på arenaer hvor de frivillige utsettes for risiko. Men hvem har ansvaret for de frivilliges sikkerhet?

 Les mer: Arbeidstilsynet.no


Les mer >>
Fredag 22.7.2011 ble et helvete
Publisert: 24.07.2011

Etter den ubeskrivelige tragedien i Oslo og på Utøya går våre tanker til alle som opplevde marerittet, til deres pårørende, familie og venner.

Vi sender også varme tanker til alle hjelpemannskaper som har gjort og gjør en fantastisk innsats. Regjeringen med statsminister Jens Stoltenberg i spissen har håndtert denne tragiske hendelsen på en forbilledlig måte. Takk til Kongefamilien som med sin deltagelse binder oss alle sammen.

Mitt lille land


Les mer >>
God sommer
Publisert: 06.07.2011

Vi ønsker alle våre lesere en riktig god sommer!

Foto: Jan Arne Dammen


Les mer >>
Gullnål Til Oddvar Petersen
Publisert: 19.06.2011

Grunnlegger av A.L.F. Oddvar Petersen ble tildelt Norges Handikapforbunds Gullnål på forbundets Landsmøte på Gardermoen denne helgen.

For 25 år siden ble grunnlaget lagt for foreningen A.L.F. av Oddvar Petersen, som kan fortelle at det hele startet i NRK. Oddvar hadde pådratt seg helseplager etter å ha arbeidet med helseskadelige stoffer i sitt yrke til sjøs. "Skadeskutt" ble han satt i land og følte seg ensom med sine plager. Da han en dag satt og hørte på et radioprogram på NRK som het "Sånn er livet", kom ideen om en forening.


Les mer >>
Ridderrennet søker Generalsekretær
Publisert: 15.06.2011

Ridderrennets Generalsekretær gjennom 23 år har valgt å fratre sin stilling og Ridderrennet søker hennes etterfølger. Ridderrenet er en medlemsforening der engasjement, positivitet og frivillighet står sentralt.


Les mer >>
Regionstyre 2011
Publisert: 27.05.2011

Det nye regionstyret i Norges Handikapforbund står foran store oppgaver.

Les mer her

Laagendalsposten


Les mer >>
REDAKSJONEN, NRK BRENNPUNKT tildelt ærespris
Publisert: 08.05.2011

NRK/Brennpunkt tildeles A.L.F.s ærespris for fremragende og dyptgående journalistikk i forbindelse med avdekning av farer og problemer innen bl.a. oljesektoren. Redaksjonen har også satt fokus på eksponeringsfarer og konsekvenser ved kvikksølveksponering hos tannlegeassistenter.

Pressemelding er sendt ut med mer info

Bildet. fra v. journalistene Kjersti Knudssøn, Astri Thunold og Synnøve Bakke. Foto Jan Arne Dammen

SE NRK

Drammens Tidene

Mange har ofret helsa

Norges Handikapforbund


Les mer >>
Piloter forgiftet
Publisert: 25.03.2011
Begge pilotene ble forgiftet i cockpit og Nordsjøhelikopter med 19 oljearbeidere om bord måtte nødlande på grunn av giftgass i kabin og cockpit, skriver Dagbladet.no 

Les mer >>
Bladet Syndrom
Publisert: 11.03.2011

Jeg har besøkt den norske smørebussen, les også om "hendene som oljet Norge" og advokat Øyvind Miller sitt debatt innlegg "NAVs "rådgivende" leger i et uverdig narrespill". Nytt om Ridderrennet + mye mer.

 

Les bladet


Les mer >>
Luftveislidelser blant avløpsarbeidere
Publisert: 07.03.2011
44 avløpsarbeidere fra 8 kommunale avløpsanlegg i Norge har deltatt i denne studien. Kontrollgruppen (36 arbeidere) var i hovedsak administrativt ansatte fra komposterings- og avløpsanlegg.  

Arbeidere på ulike avløpsanlegg i Norge har rapportert om høye støvnivåer og ulike symptomer på helseeffekter, slik som irritasjoner og luftveisproblemer, spesielt relatert til arbeidet med tørket kloakkslam. Lignende funn har blitt gjort i undersøkelser i Sverige.

 


Les mer >>
Livet kan gi mange slag
Publisert: 09.03.2010

Livet kan gi mange utfordringer og diktet Timeglasset kan benyttes i mange sammenhenger. 

Dagfinn Grøttå fra Selje har gitt ut to diktsamlinger. Livsgnisten ble gitt ut i 2002, var den første og i 2007 kom Regndråper, hvor dette diktet er hentet fra. Dagfinn fikk hjerneslag i 1995 og året etter ble han rammet av et hjerteinfarkt. Diktet Timeglasset skrev han ned etter infarktet. Boka kan vi skaffe og diktet ligger på neste side.


Les mer >>
Årsmøtet 2011
Publisert: 16.02.2011

Årsmøtet 2011 gikk inn i historien som et rolig og trivelig møte. Oganisasjonskonsulent i NHF Torleif Støylen var vår gjest og i tillegg til å fortelle om NHFs oppgaver ledet han også årsmøtet.

Les mer på DT.no


Les mer >>
God Jul og Godt nyttår
Publisert: 21.12.2012

 

Vi vil ønske alle våre besøkende en riktig God Jul og ett Godt Nyttår!

 Hør Rolf Just Nilsen synger JULEKVELD I SKOGEN

 


Les mer >>
Helikopterpiloter blir syke
Publisert: 07.02.2011

Sikorsky S-92 er nå det vanligste helikopteret i passasjertrafikken ut i Nordsjøen. Det er ønsket av oljeselskapene fordi kabinen er så romslig. Helikopteret, som har plass til 19 oljearbeidere, støyer og vibrerer så mye i cockpit at mange piloter blir syke.Unge piloter har fått hjerteproblemer og flere har falt ut av jobb med hørselskader etter at helikoptertypen Sikorsky S-92 ble tatt i bruk i Nordsjøen i 2004 skriver Dagbladet.no


Les mer >>
Kan sementstøv føre til økte lungesymptomer?
Publisert: 04.02.2011

Sementstøveksponering er et potensielt problem ikke bare hos sementprodusentene, men også hos sluttbrukere av tørr sement og i utblandingsfabrikker for ferdigbetong. Derfor er en stor andel av arbeidstakerne i bygg- og anleggssektoren eksponert for støv der sement inngår.

Flere tverrsnittsstudier har vist en sammenheng mellom arbeid i sementfabrikker og nedsatte mål for lungefunksjon eller økt forekomst av luftveissymptomer.

Se STAMI rapporten


Les mer >>
ER MOBILTELEFONEN EN ARBEIDSMILJØRISIKO?
Publisert: 09.09.2010

Avisoppslag om helsefarlige mobiltelefoner gjør folk nervøse. Mange bruker mobiltelefonen i jobbsammenheng. Er det farlig? Det er den elektromagnetiske strålingen fra mobiltelefonen som bekymrer. For noen tiår siden diskuterte vi den elektromagnetiske strålingen fra dataskjermen. Noen mente den kunne gi fosterskader. Når det gjelder mobiltelefonen, har det vært snakk om kreftfare, spesielt i hoderegionen som jo får høyest eksponering ved vanlig bruk. En grundig gjennomgang av studiene til nå, tyder ikke på slik risiko etter opptil ti års mobilbruk. Vi får ikke sikrere svar før vi har brukt mobilen noen år til. Hva gjør vi i mellomtida?

Les artikkelen til overlege Ebba Wergeland i Arbeidstilsynet


Les mer >>
Vant i Trygderetten
Publisert: 11.01.2011

To tannhelsesekretærer har fått medhold i trygderetten i påstanden om at de er blitt påført helseskade som følge av kvikksølveksponering. For disse to er en årelang kamp for å bli trodd endelig over, men fortsatt kjemper mange tannhelsesekretærer mot Nav.

Se NRK 


Les mer >>
Kafémøter hver onsdag
Publisert: 19.11.2010

Coop OBS Kafeteria på Buskerud Storsenter i Krokstadelva har siden i august 2008 vært vår faste møteplass hver uke. Vi startet opp med disse ukentlige kafémøtene i februar 2003. Dette er et populært tiltak som foreningens medlemmer setter pris på. Buskerud er et stort fylke og noen kommer langveisfra, noe vi synes er veldig hyggelig. Betjeningen er alltid hyggelig og her føler vi oss hjemme og bord setter vi sammen som vi ønsker.  Eget damebord har vi også, og de har sin faste plass ute i den store spisesalen. Kafeteriaen ligger i 2.etage rett ved rulletrappen og det finnes også heis i nærheten. Er det en stund siden du har vært her, så er vi her fortsatt hver onsdag fra ca 12.00.

På bildet er det Mona som serverer påfyll på kaffen. Foto: John T. Pedersen.


Les mer >>
Holmenkollen før og nå
Publisert: 01.09.2010

Mye har skjedd i Holmenkollen de siste årene. Fra tribunen har jeg mange minner fra det gamle anlegget. Hvor var du da Brå brakk staven i 1982? Fra mange tåkerenn i bakken, men også fantastisk stemning og norske seire i langrennsløypa i skiskyting og i hoppbakken. Siste skiskytterkonkuransen til Liv Grethe ble også en minnerik dag. I dag er anlegget en byggeplass hvor siste hånd på verket legges før startskuddet går 24. februar i VM 2011. Her er noen bilder fra både den gamle og nye bakken, med A.L.F. medlemmer på storskjermen.


Les mer >>
Nektes erstatning av NAV
Publisert: 24.11.2010

Over 80 skadde oljearbeidere nektes erstatning. NAV bryter med god forvaltningsskikk. Øystein Haugland blir intervjuet av NRK.

Se innslaget fra Vestlandsrevyen om oljeskadde oljearbeidere.

Innslaget


Les mer >>
NAV har misbrukt forskningsrapport
Publisert: 18.11.2010

- Det ser ut til at NAV bare har brukt den delen av forskningen de har likt, sier professor Bjørn Hilt ved NTNU i Tronheim til NRK.

Les saken


Les mer >>
Se førpremiere av Brennpunkt
Publisert: 16.11.2010

Du kan nå se førpremiere av Brennpunkt som går i kveld på NRK 1. NAV sine jurister underkjenner medisinske diagnoser satt av overleger og professorer fra hele landet. Pasientene fortviler, men NAV nekter å møte dem. Dette låter kjent, se tirsdagens Brennpunkt på NRK kl. 21.30.

Se førpremiere


Les mer >>
Seminaret om søvn tilgjengelig på nett
Publisert: 02.11.2010

Ønsker du å se frokostseminaret om søvnforstyrrelser i forbindelse med skiftarbeid, kan du nå se det på STAMI's nettsider. Her kan du se både presentasjonen og foredraget i sin helhet. Foredragsholder er Jenny Anne Sigstad Lie ved STAMI. Hun fortalte og svarte på spørsmål om hvordan kroppen påvirkes når døgnrytmer og søvn forstyrres, og hvilke problemer dette kan medføre for helse og sikkerhet.

STAMI kommer i tiden framover til å legge ut flere presentasjonene av frokostseminarene og kursene sine.

Se filmen


Les mer >>
Historisk dom
Publisert: 02.10.2010

I en historisk dom i Australsk Høyesterett er en flyvertinne tilkjent erstatning for å ha pustet inn forurenset luft om bord på fly. Dette kan føre til en oppblomstring av lignende saker i andre land. En australsk flyvertinne er som første person noensinne tilkjent erstatning for skader fra forurenset luft om bord i kabinen.

Samme type olje.

Kommersielle fly henter kabinluft fra jetmotorene, såkalt overskuddsluft som er ferdig oppvarmet. Turbin- og hydraulikkoljene som benyttes inneholder blant annet organosfosfatgruppen TCP som forstyrrer, og kan skade sentralnervesystemet hos mennesker. Gassturbiner på enkelte offshorerigger, og jetmotorene til kommersielle fly er samme type motor, og bruker samme turbin- og hydraulikkolje. Giftstoffer i disse oljene kan, ved lekkasje og høy temperatur, utvikle seg til nervegasslignende forbindelser, egnet til å framkalle lammelser, alvorlige nerveskader og symptomer på nervelidelsen multippel sklerose (MS).

Les mer


Les mer >>
Tur til nytte
Publisert: 29.09.2010

Været var aldeles nydelig da vi la ut fra Buskerud Storsenter i dag tidlig. Og på dagens trimtur langs Drammenselva kom vi over en usikret kum ved Losmoen.

Les mer på DT


Les mer >>
Stjal showet med sin Terraplane fra 1935
Publisert: 15.09.2010

Med sin strøkne Terraplane fra 1935 og med tidsriktig bekledning tok Jan og Aud Sandholt med seg de gjeveste pokalene hjem fra Sverige. Så mange som 1.200 veteranbiler stilte opp i Nostagia Festivalen i Ronneby. Bilen kjøpte han i deler i 1989 og ble fraktet hjem i to lastebillass. Så etter ca 6 års mekking var bilen på veien igjen i 1995.

Les mer


Les mer >>
Statoilpensjonist gransket gasslekkasje
Publisert: 09.09.2010

Dagbladet avslørte denne uka at en statlig oljeinspektør med gullpensjon fra Statoil, gransket en dødsulykke på Statoils Oseberg B. Nå viser det seg at tilfellet ikke er enestående. En av de største gasslekkasjene på norsk sokkel i nyere tid, den på Statoils Oseberg C i 2008, ble også gransket av en inspektør på Statoil-pensjon. Gassutblåsningen utløste automatisk nedstengning, og mannskap uten beredskapsoppgaver gikk i livbåtene. Ingen personer kom til skade, men fire personer oppholdt seg i området. Ved en eksplosjon ville disse ha omkommet.

Les hele saken på Dagbladet.no


Les mer >>
Økt risiko for hjerte og karsykdommer
Publisert: 08.09.2010

Menn som jobber mer enn 45 timer i uken, har økt risiko for hjerte -og karsykdommer hvis de er i dårlig form. Det kommer fram i en undersøkelse fra det Nationale Forskningssenter for arbeidsmiljø i Danmark.
Undersøkelsen omfatter over 5000 menn som har blitt fulgt i en periode på 30 år.

Les mer

A.L.F. Buskerud har egen trimgruppe, bli med ut i naturen.


Les mer >>
En helg i gledens ånd
Publisert: 05.09.2010

Det var andre gang laget hadde besøk av Arnt Sæther fra GLADiator. Han gav mange gode eksempler for å kunne tenke positivt og samtidig spre glede til andre. "Det er mye glede i de små hverdagslige ting i livet."

Deltagerne kom fra "hele" Buskerud og fra Drammensområdet var det satt opp buss. I bussen ble det på turen oppover arrangert en lagquiz som satte alle i god stemning. Været var praktfullt hele helgen og etter at den teoretiske delen var over, var det aktiviteter ute både lørdag og søndag. Noen hadde med sykler og syklet Tisleifjorden rundt. Vi andre konkurrerte i hesteskokasting, frisbee, dart og kulestøt. Kaffen ble kokt på bål og smakte fortreffelig i det gode været. Det ble konkurrert i aldersbestemte klasser og der er det ikke lov å kåre vinnere, og det ble premie til alle, også tilskuerne. En takk til Vn leker AS for premier og JRK Turbusser ved Jan Korneliussen for en behagelig busstur. (Klikk på bildet for større)


Les mer >>
Reiseutgifter raskere refundert
Publisert: 27.08.2010

Mange har ventet i ukevis på å få tilbakebetalt reiseregninger. På det meste var saksbehandlingstiden opp mot elleve uker. Gledelig er det da at den gjennomsnittlige saksbehandlingstiden nå er nede i under tre uker for hele landet. Fortsatt kan det være forskjeller fra kontor til kontor, noen er raskere og noen har fortsatt en noe lengre behandlingstid.

 - Målet for høsten er at samtlige pasientreisekontor skal ha en saksbehandlingstid på tre uker eller mindre. Vårt fokus vil derfor være en ytterligere reduksjon i saksbehandlingstiden for de kontorene dette gjelder, sier adm. direktør i Helseforetakenes senter for pasientreiser ANS, Marit Kobro.

Les mer


Les mer >>
Tør ikke klage på NAV
Publisert: 13.08.2010

Dersom NAV har rotet bort papirene dine, kan du både anmelde og be om erstatning. Det er det så å si ingen som benytter seg av.

Hvert år opplever NAV-brukere å få svært sensitive personopplysninger feilsendt av NAV-kontoret sitt. De færreste av dem går videre med det. Frykt for konsekvenser for senere behandlinger i Nav blir pekt på som en av årsakene til at svært få velger å benytte seg av muligheten til å klage på tapt integritetsvern i NAV - slik loven gir dem all mulighet til, skriver VG nett


Les mer >>
Rikshospitalet evakuert etter løsemiddelulykke
Publisert: 13.07.2010

En bygning på Rikshospitalet i Oslo ble tirsdag evakuert etter løsemiddellekkasje. Det var  to liter av det brannfarlige og helseskadelige løsemiddelet xylen som hadde lekket fra et rør i sykehusets laboratoriebygning.

Melder TV 2

 

 


Les mer >>
Lite kunnskap om Isocyansyre
Publisert: 12.05.2010

Det er i dag lite kunnskap om eventuelle skadevirkningene av Isocyansyre, og det er derfor økt fokus på yrkeseksponering.Isocyansyre dannes ved en rekke typer av varmt arbeid, eksempelvis i bilopprettingsverksteder, mekaniske verksteder, offshoreindustri og støperier.

STAMI er i gang med et prosjekt der de kartlegger egenskapene til isocyansyres (ICA), ved varmt arbeid. 

Les mer på STAMI

 


Les mer >>
Tar helsebelastning på alvor
Publisert: 06.05.2010
Les hvordan Arbeidstilsynet følger opp legers meldinger om arbeidsrelatert sykdom. I 2009 mottok Arbeidstilsynet 2382 meldinger om arbeidsrelatert sykdom fra leger rundt om i landet. I Nytt fra Arbeidstilsynet sykdoms- og skaderegister kan du også lese om hvilken type diagnoser og arbeidsmiljøfaktorer legene melder fra om. Meldinger om arbeidsrelatert sykdom fra landets leger til Arbeidstilsynet er et svært godt utgangspunkt for utvelgelse av tilsynsobjekter. Der en person blir syk er det gjerne fare på ferde for flere ansatte, skriver Arbeidstilsynet

 


Les mer >>
ca 30.000 personer i Norge har yrkesbetinget KOLS
Publisert: 05.02.2010

Arbeidstilsynet med egen KOLS-strategi

I "Nasjonal strategi for KOLS-området 2006-2011" fra Helse og Omsorgsdepartementet (HOD) antas at over 200 000 voksne i Norge har KOLS, at ca 20 000 voksne årlig utvikler KOLS og at nærmere 1400 personer dør av KOLS hvert år. Det antas at minst 15 % av dette kan tilskrives eksponering i arbeid. Det innebærer ca. 30 000 personer i Norge har yrkesbetinget KOLS, at ca 3000 nordmenn hvert år pådrar seg KOLS og 200 årlig dør av KOLS som følge av eksponering i arbeid. I perioden 2005 - 2009 mottok Arbeidstilsynet 414 meldinger om antatt arbeidsrelatert KOLS (29 kvinner og 384 menn).
Arbeidstilsynet har derfor utviklet en egen strategi for reduksjon av denne yrkessykdommen.

Les mer i Nytt fra Arbeidstilsynets sykdoms- og skaderegister


Les mer >>
Nektes innsyn i giftrapport
Publisert: 21.01.2010

Etter at Dagbladet.no og A.L.F. avslørte at mange oljearbeidere ble syke, satte ConocoPhillips i gang et millionprosjekt om syke Ekofisk-arbeidere. Nå foreligger resultatene, men de vil ikke bli offentliggjort. Selskapet vil ikke svare på om Arbeidsmiljøskaddes landsforening (ALF) vil få tilgang på materialet. Men selskapet understreker at ALF, sammen med referansegruppa, vi de få en svært grundig gjennomgang av studien fra lederen av det frittsående selskapet som har utført arbeidet, skriver Dagbladet.no


Les hele saken på Dagbladet.no


Les mer >>
Trygg helseinfo. Datakurs
Publisert: 07.02.2010

Dette kurset er utviklet av Regionalt LMS. (Regionalt nettverkskompetansesenter for læring og mestring) Helse Sør-Øst i samarbeid med undervisningssykehjemmet region Sør, Sogdalen.

Du kan ta kurset på hvilken som helst datamaskin med tilgang til internett og er for nybegynnere. Man kan bruke den tid man trenger og når man har lyst. Lykke til.

Ta kurset her


Les mer >>
Flere tiltak for å få ned saksbehandlingstiden
Publisert: 18.01.2010

Saksbehandlingstiden for oppgjør til pasienter etter reiser til og fra behandling har økt den siste tiden. Hovedgrunnen er en markert økning i antall saker de siste månedene. Tiltak for å få ned saksbehandlingstiden er nå ytterligere intensivert.

Siden de regionale helseforetakene overtok ansvaret for pasientreiser fra NAV i september 2009, har antallet saker økt med over 54 % i gjennomsnitt. I desember var økningen i antallet saker på 94 %.  Marit Kobro, administrerende direktør ved Helseforetakenes senter for pasientreiser ANS, sier at dette er hovedårsaken til at de nå har så lang saksbehandlingstid over store deler av landet.

Mer info


Les mer >>
Hvordan sette plaster på et sår ingen kan se?
Publisert: 27.03.2015

Skjulte funksjonshemminger.   
Løsemiddelskade er et ekslempel, hjerte- lungesykdom et annet. Disse skiller seg fra mange andre former for funksjonshemning i at det ofte er usynlig.

 


Les mer >>
Flere allergifremkallende produkter, men mindre bruk av de mest helseskadelige produktene.
Publisert: 14.01.2010

Produkter merket med hudallergi eller hud- og innåndingsallergi har hatt en jevn økning de siste årene. Dette skyldes i hovedsak økt bruk av konstruksjonsmateriale (sement) som kan være allergifremkallende. Produktregisterets årlige rapport om farlige kjemikalier i Norge viser også en gledelig dreining fra import og produksjon av produkter merket som helseskadelige, til produkter merket som irriterende.

- SFT og Arbeidstilsynet har fortløpende kontroller av importører, produsenter og profesjonelle brukere av kjemikalier. Vi kontrollerer en rekke virksomheter også i år, sier seksjonssjef Cecilie Kristiansen i Produktregisteret i SFT.

Les mer på SFT


Les mer >>
Mer spiserørskreft blant oljearbeidere
Publisert: 01.11.2009

En studie fra Universitetet i Bergen viser at oljearbeidere har fire ganger så høy risiko for å få spiserørskreft enn andre arbeidstakere. Forskere har sammenliknet krefthyppigheten mellom 25 000 offshorearbeidere og 400 000 andre yrkesaktive i perioden 1981 - 2003. Proffesor Trond riise tror den økte risikoen skyldes kjemiske faktorer i arbeidsmiljøet.

- For eksempel har det vært rapportert at denne krefttypen forekommer hyppigere blant raffineriarbeidere, feiere og pumpemenn på bensinstasjoner, forteller Riise til forskning.no

Les mer her


Les mer >>
Nevropsykologiske funn hos løsemiddelpasienter
Publisert: 30.10.2009

Klinikere bør være oppmerksomme på at løsemiddelpasienter har mange symptomer, og at dette kan føre til at løsemiddelpasienter oppfattes som "psykiatriske" pasienter, selv når symptomene er relatert til løsemiddeleksponeringen, skriver Arbeidstilsynet på sin nettside.

STAMI har reanalysert testresultatene til en gruppe løsemiddelpasienter som ble undersøkt på slutten av 1980-tallet, da eksponeringsnivåene var atskillig høyere enn i dag.

Les mer

 


Les mer >>
94 navn, 62 døde - 32 lever fremdeles
Publisert: 05.10.2009

ALF Offshore, en underavdeling i Arbeidsmiljøskaddes landsforening, har startet en egen kartlegging av krefttilfeller blant oljearbeiderne fra Ekofisk-feltet i Nordsjøen, skriver Dagbladet.no

Foreløpig har de ei liste som teller 94 navn. 62 av dem er døde, 32 lever fremdeles.

Tidligere Ekofisk-arbeider Jan Terje Biktjørn kjente hele 67 av de 94 kreftrammede på lista.


Les mer >>
Ukens dessert
Publisert: 21.12.2008

En mann som var glad i vin, ble tilbudt druer til dessert. Ellers takk, sa mannen, og skjøv tallerkenene til side. Jeg er ikke vant til å innta min som piller.


Les mer >>
Nevropsykologers rolle i arbeidsmedisinske vurderinger
Publisert: 10.12.2008

Nevropsykologer har i de senere tiår fått en viktig plass innenfor den delen av arbeidsmedisinen der man utreder pasienter med mistenkt skade på nervesystemet. Ulykker i arbeidslivet kan gi store hodeskader hvor nevropsykologisk utredning vil være sentral som en av flere metoder ved fastsetting av skade og omfang.

Hvem kan sette diagnosen?


 
Les mer på STAMI

Les mer >>
Hvordan har du det?
Publisert: 05.10.2009
Ja, hvordan har du det? Jo, takk bare bra, sies det. Dette er noe vi både hører og sier omtrent daglig.

 


Les mer >>
Kontakt
Publisert: 13.09.2010

Ønsker du kontakt med A.L.F.Buskerud kan du trykke på "Kontakt oss" knappen til venstre eller sende e-post til meg på arnedam@online.no.

 


Les mer >>